Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирного будинку

Дата публікації: 08.09.2022

Асоціація ОСББ

Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (АОСББ) – юридична особа, створена для представлення спільних інтересів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що є її членами. Членами АОСББ є ОСББ і тільки ОСББ. Власники квартир і нежитлових приміщень у будинках ОСББ членами асоціації не стають, прав і обов’язків члена асоціації не мають.

ОСББ, що вступає до асоціації, зберігає свій статус юридичної особи. Відповідно, продовжують функціонувати та виконувати покладені на них завдання органи управління об’єднання: загальні збори, правління (включно з головою правління), ревізійна комісія.

Найчастіше до предмета діяльності асоціації ОСББ належить: здійснення функцій з управління багатоквартирними будинками, переданих асоціації за рішенням загальних зборів ОСББ - її членів, забезпечення належного утримання, експлуатації і ремонту багатоквартирних будинків та прибудинкових територій ОСББ-членів асоціації, тощо.

Головна перевага створення асоціації ОСББ — економія коштів і часу співвласників. Робота голови правління, бухгалтера, юриста вашого ОСББ зазвичай є оплачуваною, а співвласники зацікавлені в скороченні витрат за відповідною статтею.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
448
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 3
Якщо наше ОСББ вступило у асоціацію членів ОСББ, чи втрачають свої повноваження органи управління ОСББ, який будестатус у нашого ОСББ ? Юридична особа ОСББ або ассоціація?
1
0
1 рік тому
ОСББ, що вступає до асоціації, зберігає свій статус юридичної особи. Відповідно, продовжують функціонувати та виконувати покладені на них завдання органи управління об’єднання: загальні збори, правління (включно з головою правління), ревізійна комісія. І зберігаються всі права й обов’язки співвласників щодо такого ОСББ. Разом з тим, загальні збори ОСББ мають право делегувати асоціації, до якої входить об’єднання, частину повноважень своїх органів управління. Виконання яких саме завдань буде покладено на асоціацію ОСББ — залежатиме від її членів і має бути закріплене в статуті асоціації.
1
0
1 рік тому
Дякую.
1
0
1 рік тому