Про проєкт

Дата публікації: 16.09.2021


Програма «Громада – влада: діалог, довіра, дія» спрямована на розширення та інституалізацію взаємодії громадян і груп громадянського суспільства з органами місцевої влади, зміцнення взаємної довіри через впровадження для ОМС і громадськості освітнього, інформаційного й інституційного забезпечення партисипативних процесів та експертну допомогу у розв’язанні конкретних проблем цільових територіальних громад. 

Завданнями діяльності є такі:

  • забезпечити модернізацію партисипативних інструментів для стимуляції демократичних процесів у громадах;
  • активізувати платформи для комунікації, порозуміння та спільного вирішення громадою важливих суспільних проблем;
  • сприяти продуктивному діалогу між владою та громадськістю для розробки політик та ефективного прийняття рішень.

 

Географія: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Одеська, Миколаївська та Харківська області України.

 

ЧОМУ ВАРТО ДОЛУЧИТИСЯ?

 

МИ РОЗВИВАТИМЕМО ЦІННОСТІ ПАРТИСИПАЦІЇ

Залучимо населення до активного творення і перетворення своїх громад. Надамо можливості навіть неактивним громадянам бути співтворцями й учасниками подій, що змінюють простір довкола. Сприятимемо накопиченню позитивного досвіду взаємодії із владою. Допоможемо подолати негативні наслідки війни та станемо ще кращими, ніж були до неї. Перетворимо страх і розпач на впевненість, замкнутість і апатію – у взаємодопомогу та підтримку, а ненависть і злість – у рушійну позитивну силу для відбудови та відновлення.

 

МИ ПРОВЕДЕМО ОСВІТНЮ КАМПАНІЮ ДЛЯ ОМС ТА ОГС

Розвинемо партисипаційні компетентності ОМС та громади; допоможемо укріпити установки на партисипаційне врядування, закласти основи для інституційного розвитку громадської партисипації. Запровадимо курс підвищення кваліфікації для представників ОМС та навчання для репрезентантів ОГС, активістів, лідерів думок у місцевих громадах.

Базуючись на результатах дослідження рівня, особливостей партисипації та відповідних освітніх потреб цільових громад, проведемо модульні навчальні онлайн-заходи для представників ОМС, у т. ч. у процесі впровадження освітньої програми «Основи участі громадянського суспільства у вирішенні питань місцевого значення». Організуємо спільні конференції для ОМС, ОГС та представників вразливих груп.

За допомогою чат-бота проєкту організуємо консультаційну лінію для забезпечення ефективної самостійної роботи учасників навчання. Розробимо онлайн-тести, на підтримку впровадження навчальної програми підготуємо пакети
навчально-інформаційних матеріалів.

 

ВПРОВАДИМО КОМПЛЕКСНУ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНУ КАМПАНІЮ ЩОДО СПРИЯННЯ ПАРТИСИПАЦІЇ

Підготуємо 30 інформаційно-просвітницьких матеріалів для розповсюдження серед широкого загалу громадянського суспільства. Впровадимо медіакампанію із просування цінностей партисипації, яка передбачатиме підготовку серій соціальних постерів. Підготуємо відеоролики із кращими практиками партисипації. Організуємо виступи експертів на тему партисипації на регіональних каналах.

 

ДОПОМОЖЕМО СТВОРИТИ ІНСТИТУЦІЇ, ЯКІ СПРИЯТИМУТЬ ПІДТРИМЦІ РОЗВИТКУ ПАРТИСИПАТИВНИХ ПРОЦЕСІВ

Для налагодження ефективної взаємодії громадян з органами місцевого самоврядування плануємо підтримати створення не менше 10 партисипаційних інституцій, діяльність яких сприятиме вирішенню актуальних для громад викликів. Ці організації стануть адвокаційно-координаційними органами, в яких представники усіх цільових груп братимуть участь у процесі впливу на рішення влади. Для сприяння розвитку партисипації та забезпечення можливостей для широкої участі громадськості буде надамо організаційно-інформаційну підтримку удосконалення офіційних сайтів територіальних громад шляхом підготовки відповідних рекомендацій, консультаційного супроводу їхнього впровадження.

 

ПРОВЕДЕМО КОНКУРС «УСПІШНА УЧАСТЬ ГРОМАДИ»

Ініціативні громадяни, у тому числі ОГС, представники вразливих груп, у т. ч. ВПО, особи з інвалідністю, чиє здоров’я погіршилося внаслідок війни, мешканці цільових громад, ЗМІ зможуть взяти участь у грантовому конкурсі, спрямованому на просування взаємодій громадян, ОГС та влади для спільного напрацювання рішень та вирішення проблем. У рамках конкурсу ми підтримаємо запропоновані учасниками заходи, зокрема: відновлення пошкоджених у результаті бойових дій та окупації об’єктів інфраструктури; екологічні; безпекові; допомога вразливим верствам населення; розвиток ОСББ як форми ефективного управління багатоквартирними будинками; підвищення ролі громадськості в управлінні та прийнятті рішень у громаді.

 

Консультативна підтримка та шляхи комунікації

  • Telegram-канал https://t.me/OSBB_OK
  • Гаряча лінія та чатбот у Telegram надавають відповіді на найбільш поширені запитання.
  • Сторінки у соцмережах:

   https://www.facebook.com/GoodNeighborsOneCountry/

   https://www.youtube.com/channel/UCgsZt0fNdNz-5YPmxnAeVzA

@admin
@admin
+8
Рейтинг
0
постів
1023
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0