Асоціації ОСББ: порядок створення і діяльності. Онлайн-семінар 14 лютого 2023 року

Дата публікації: 27.02.2023

14 лютого 2023 року для представників ОСББ та місцевих громадських організацій у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» відбувся вебінар про порядок створення і діяльності асоціації ОСББ. 

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, розказав про поняття асоціації організацій співвласників багатоквартирних будинкiв та підкреслив, що відповідно до законів України, АОСББ створюється і діє на основі Закону про ОСББ - це непідприємницьке товариство, яке веде неприбуткову діяльність. За рішенням співвласників, функції з управління будинком можуть передаватися ОСББ чи асоціації ОСББ, а обмежень щодо змісту статуту асоціації в законодавстві майже немає.

Учасники дізналися про відмінність асоціацій ОСББ – об’єднання ОСББ для спільного управління «своїми» багатоквартирними будинками – від громадських спілок та господарських асоціацій. Спікер розповів про порядок створення асоціацій з ініціативи юридичних осіб, тобто ОСББ, а не окремих співвласників будинків.

Експерт обговорив, як управляти будинками, моделі управліннями АОСББ та фінансові аспекти їхньої діяльності. А також учасники розглянули, як об’єднання керують асоціацією, детально зупинившись на функціонуванні органів управління, проведенні загальних зборів, доцільних варіантах розподілу голосів та представництва ОСББ в асоціації.

Загальний огляд актуальних питань:

1.  Поняття асоціації ОСББ, її відмінність від інших форм взаємодії ОСББ.
2.  Порядок створення асоціації ОСББ.

3.  Як асоціація ОСББ управляє будинками.

4.  Як об’єднання управляють асоціацією.

5.  Органи управління АОСББ.
6.  Модель управління будинками АОСББ – економія на масштабі.

7.  У чому суть сталості в управлінні будинками АОСББ.

8.  Рух коштів в АОСББ, особливості.

9.  Сильні/слабкі сторони, можливості/загрози АОСББ, оцінка перед створенням.

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=6qmMYv5gBMQ 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Посилання на презентацію 598.34 KB

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
84
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0