Чи повинне ОСББ укладати договори зі співвласниками?

Дата публікації: 16.12.2021
 Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Яка мета створення об’єднання? Це забезпечення і захист прав його членів та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання неподільного і загального майна; забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

Отже, ОСББ не є суб'єктом господарювання і не має права укладати договори про надання послуг. Обов'язок співвласника сплачувати внески прямо передбачений ст. 15 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".

 Тож у жодних договорах потреби немає.
До вашої уваги навчально-пізнавальний ролик: "Чи повинне ОСББ укладати договори зі співвласниками?"  

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
64
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 1
Підкажіть будь ласка, якщо в статуті є фраза: "загальні збори можуть встановити інший порядок визначення кількості голосів, що належать кожному співвласнику на загальних зборах. Приймається норма - одна квартира (представник співвласників однієї квартири) - один голос." Далі є протокол де всі проголосували за норму одна квартира - один голос. Дійсні протоколи подальші?, де голосували одна людина з квартири і набралось 2/3 голосів.
1
0
1 рік тому