Чи треба для державної реєстрації ОСББ нотаріально посвідчувати підписи на протоколі його установчих зборів та статуті?

Дата публікації: 18.01.2022

Вимоги до оформлення документів, що подаються на державну реєстрацію, встановлює ст. 15 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Нею передбачено, що нотаріально посвідчуються підписи на рішенні про внесення змін до відомостей про юридичну особу (п.6 ч.1 ст.15). Для рішення про створення юридичної особи такої вимоги не встановлено. Отже, підписи на протоколах треба посвідчувати лише тоді, коли йдеться про протокол загальних зборів, а не установчих.

Те саме стосується і підписів на статуті новоствореного ОСББ. Пункт 9 ч.1 ст.15 згаданого Закону вимагає нотаріального посвідчення підписів лише в разі реєстрації змін до установчих документів. При первинній реєстрації ОСББ такої вимоги немає.

Також, щоб ні на етапі реєстрації, ні в подальшому не виникало питання багатьох підписів на документах, доброю практикою є останнім питанням порядку денного установчих зборів уповноважити, наприклад, голову зборів (або іншу особу) скласти та підписати протокол, а також підписати статут та подати документи для державної реєстрації створення юридичної особи.

@admin
@admin
+1815
Рейтинг
336
постів
584
2
0
Рейтинг посту: +6
Поширити
Коментарі
Коментарі: 1
Чи треба для державної реєстрації ОСББ нотаріально посвідчувати підписи на протоколі його установчих зборів та статуті?
1
1
1 рік тому