Чому громаді вигідно підтримувати ініціативи ОСББ?

Дата публікації: 26.01.2022

Тому, що ОСББ - це переконливий приклад ефективної самоорганізації громадян на рівні свого будинку.

Чудова школа демократії, де кожен може бути обраний до правління  чи в ревізійну комісію. Це приклад формування відповідального, небайдужого власника, який бере на себе всі клопоти, що пов’язані з утриманням свого будинку та прибудинкової території.

Створивши ОСББ, співвласники вчаться домовлятися, знаходити спільні рішення, брати на себе відповідальність за їх виконання. Вчаться фінансовому плануванню та контролю. Як наслідок, багато хто відзначає, що співвласники будинків, які створили ОСББ, є більш дисциплінованими платниками і за житлово-комунальні послуги.

Об`єднання співвласників знають про всі проблеми свого будинку і здатні їх вирішувати. Вони  вміють і можуть захищати інтереси й права тих, хто живе в будинку.

А ще ОСББ:

  • ефективно керує спільним майном багатоквартирного будинку;
  • самостійно формує бюджет (кошторис) і штатний розклад;
  • самостійно визначає внески на утримання будинку та прибудинкової території;
  • обирає виконавців комунальних послуг і моделі відносин із ними;
  • контролює якість усіх послуг та їх вартість.

ОСББ офіційно наймає усіх своїх працівників і офіційно залучає усіх своїх підрядників, забезпечуючи місто робочими місцями з “білою” зарплатою. Тобто, податки з таких зарплат йдуть до місцевого бюджету.

Об`єднання співвласників, які проводять енергетичну модернізацію будинку, не тільки зменшують оплату за житлово-комунальні послуги, покращують умови проживання в будинку. Вони - один з замовників послуг місцевого бізнесу на ремонти, утеплення фасадів, заміну дверей і вікон. Формуючи такий попит, вони підтримують малий і середній бізнес, сприяють економічному розвитку регіону, а також - змінюють на краще обличчя міста.

Ось приклад модернізації будинку ОСББ «Веста Мар» в Маріуполі.

За кошти об`єднання повністю перекрито дах, проведено ремонти в під'їздах, замінено зливні труби, відремонтовано ліфтові кабіни, встановлено світлодіодне освітлення, відремонтовано входи в під'їзди, замінено каналізаційні випуски, відновлені міжпанельні шви.

За рахунок коштів міста модернізовано систему опалення та встановлено індивідуальний теплопункт, замінено вікна та двері в під'їздах, відремонтовано міжпанельні шви.

Як бачимо, ОСББ -  це ресурс для виховання активних, небайдужих, відповідальних громадян, які здатні позитивно впливати на розвиток свого міста.

Більше деталей у нашому сюжеті - https://www.youtube.com/watch?v=UHSy6yvfflU

Правду в народі кажуть – де дружніші, там і сильніші.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
164
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Добрий день! Є питання № 1. Парадна - це територія загального користування? На які кошти будуть проводитися прибирання цих приміщень?
0
0
1 рік тому
Є питання № 2. Чому голова ОСМД рекомендує мешканцям дому неофіційно платити зарплатню прибиральникам окремо від сплати за квартиру? Це є порушення. Наші звернення остаються без відповіді. Живемо в горі мусора. Кому нам звернуться, щоб рішити дану проблему. Дякую.
0
0
1 рік тому