Голова правління ОСББ

Дата публікації: 30.08.2022

Виконавчий орган ОСББ колективний — це правління, а не одноособово голова правління. Він/вона — це лише “руки і ноги” правління, не більше. Саме тому під кожним укладеним ним/нею договором має бути протокол засідання правління, де правління вирішило такий договір укласти.

Згідно зі ст. 10 Закону України “ Про ОСББ”, правління об'єднання є одним із органів управління ОСББ, його виконавчим органом. Тобто правління — це колегіальний орган. Тож, будь-яке рішення має прийматися колегіально. А вже потім виконуватися головою правління.

За таким самим принципом відбувається найом працівників, підготовка річної звітності і таке інше.

Добрі сусіди, до вашої уваги відеоролик, після перегляду якого ви точно будете знати, хто кому голова ОСББ: https://www.youtube.com/watch?v=kABHCqquFuw&t=20s 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
255
2
0
Рейтинг посту: +6
Поширити
Коментарі
Коментарі: 4
Чи має право правління ОСББ відмовити мені у доступі до загальнобудинкового регулятора водопостачання, де мені потрібно на якийсь час перекрити воду для ремонту в квартирі, посилаючись на мій борг із внесків?
4
0
1 рік тому
Якщо Ви є наймачем, а не власником квартири. Власником, як розуміємо, є територіальна громада в особі відповідних органів місцевого самоврядування. І так буде доти, доки Ви не приватизуєте квартиру. Тому, насамперед, рекомендуємо долучити до листування власника - територіальну громаду (якщо не знаєте, до кого конкретно звертатися - звертайтеся до міського голови). Стосовно перекриття водопостачання для потреб ремонту - вирішеня питання залежить також від моделі договірних відносин щодо надання відповдіної послуги в будинку. З Ваших повідомлень ми не можемо оцінити ситуацію. Але можемо надати загальну рекомендацію: розділіть задачі. Зверніться з письмовою заявою до виконавця комунальної послуги (водоканалу), правління ОСББ і міського голови (всі три адресати в одному листі, кожному надіслати/віднести його копію листа).
3
0
1 рік тому
Хто приймає рішення про розмірів внесків і платежів співвласників ОСББ?
2
0
1 рік тому
Добрий день. Рішення про визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників, порядок управління та користування спільним майном, передачу у користування фізичним та юридичним особам спільного майна, а також про реконструкцію та капітальний ремонт багатоквартирного будинку або зведення господарських споруд вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини загальної кількості усіх співвласників, а в разі якщо статутом не передбачено прийняття таких рішень, - більшістю голосів. З інших питань рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості співвласників.
2
0
1 рік тому