Методи, інструменти та технології партисипації: діалог та партнерство з громадськістю (вебінар 14.03.24 Модуль 2)

Дата публікації: 01.03.2024

Заняття розпочалося із закріплення й обговорення пройденого матеріалу: визначили, якою є мета й результати партисипації, чи можлива успішна демократія без участі громадськості у формуванні і прийнятті владних рішень. Потім Юлія Свєженцева, старша спеціалістка з питань залучення громадськості Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку», кандидатка соціологічних наук, доцентка, презентувала тему «Методи, інструменти та технології партисипації: діалог та партнерство із громадськістю». Спікерка зазначила, що ефективний діалог між владою і громадою є дієвою демократичною процедурою, яка передує ухваленню рішень на місцевому рівні. Було проаналізовано міжнародний та український досвід партнерства влади і громадськості на різних рівнях, включно з уповноваженням організацій громадянського суспільства на виконання важливих для громади завдань.

Пані Юлія окреслила причини ускладнення взаємодії влади і громади, проблеми й недоліки їхнього партнерства.

Підсумкову частину вебінару присвятили обговоренню та аналізу ситуацій у громадах, зокрема тому, які інструменти діалогу та партнерства між місцевою владою і громадськістю застосовуються, чи є вони конструктивними й ефективними, а якщо ні – то чому. Бажаєте знати більше? До вашої уваги програма заходупрезентація та відеозапис).

Присутні також ділилися досвідом та проблемами своїх громад. Так, пані Ірина з м. Валки зазначила: «У нашій територіальній громаді успішно працює молодіжна  рада «Свідома молодь». Висаджують дерева, створюють молодіжні парки, постійно здають кров, на сесіях міської ради активно включаються у вирішення актуальних питань». А пан Артем з м. Харків поділився: «У Харкові реально працюють лише звернення громадян до адміністративного суду з позовами проти муніципалітету. Після програшу в суді вони йдуть на якийсь діалог».

Більше деталей у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=vS7wewIHRKQ

Підсумковий контроль інформаційного матеріалу  -  пройти комп’ютерне тестування

ІНСТРУКЦІЯ ПРОХОДЖЕННЯ ТЕСТОВОГО ЗАВДАННЯ

ПОСИЛАННЯ НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ 481.73 KB

ПОСИЛАННЯ НА СТАТТЮ У ФОРМАТІ PDF 757.22 KB

@admin
@admin
+1773
Рейтинг
318
постів
15
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0