ОСББ на ринку житлово-комунальних послуг

Дата публікації: 12.01.2022
ОСББ завжди виступає на боці споживача. ОСББ не є і не може бути виконавцем послуг. Не можна протиставити “я” (співвласник) і “вони” (ОСББ).
1. Законодавство передбачає три моделі організації договірних відносин щодо надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку:
■ індивідуальні договори,
■ колективний договір,
■ договір з колективним споживачем.
2. Вибір моделі організації договірних відносин – завжди за співвласниками. Закон для цього передбачає і гарантує чітку процедуру укладання договору.
3. Для комунальних послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії передбачено виключно індивідуальні договори між виконавцями цих послуг і споживачами.
4. В усіх моделях, крім «колективного споживача», ролі й місця ОСББ просто немає.
5. Якщо ОСББ виступає колективним споживачем, це не може впливати на ціну комунальної послуги, вона лишається незмінною (такою ж, як для населення).
6. Якщо співвласники обрали індивідуальні договори і при цьому не доручають виконавцю утримувати внутрішньобудинкові системи , то так і буде. Закон при цьому не вимагає «розмежування відповідальності» (актів, «договорів про співпрацю», «балансів»)між ОСББ і виконавцями. Більше деталей у нашому сюжеті

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
75
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0