Підвищення надійності функціонування інженерних систем будівлі в умовах військового часу. Онлайн-семінар 8 грудня 2022 року

Дата публікації: 22.02.2023

8 грудня 2023 року у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників ОСББ та громадських організацій відбувся вебінар про підвищення надійності функціонування інженерних систем будівлі під час війни.

Професор Анатолій Колієнко, фахівець у сфері теплогазопостачання, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, підкреслив важливість постійної підтримки стабільності діяльності інженерних систем будівлі: «Надійність їхньої роботи у воєнний час залежить від того, як користувачі поводилися з ними ще у мирний період». Спікер розказав про елементи будівель, які є основою їхнього життєзабезпечення - опалення, вентиляцію, електропостачання, водопостачання та каналізацію.

Експерт акцентував увагу учасників на основному питанні функціонування систем в умовах воєнного часу – забезпеченні стійкості, надійності і безперебійності роботи обладнання для теплозабезпечення. Поговорили і про головні ризики, які можуть виникнути під час його експлуатації в цей нелегкий опалювальний період. Пан Анатолій розповів про досягнення надійності шляхом резервування і підвищення стійкості роботи елементів системи, гідравлічну і теплову витривалість мереж опалення. Також учасники дізналися про межі балансової належності, відповідальність жителів за роботу інженерних комунікацій будинків.

Спікер презентував нормативи опалення, вентиляції, водопостачання і водовідведення, газопостачання, ознайомив учасників з вимогами ДБН до будівель і споруд, та виокремив фактори, які впливають на безпеку життя і здоров’я людини. А ще обговорили, як зменшити ризики пожеж.

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=MSgE5ysMdXQ  

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Посилання на презентацію 4.24 MB

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
31
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0