Право співвласників на пільги й субсидії в разі створення ОСББ

Дата публікації: 30.08.2022

Створення ОСББ не впливає на право громадян на соціальний захист, і після створення об’єднання громадяни, які мають право на отримання житлових субсидій і пільг, це право зберігають.

Посилання:

Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848

Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373

Створивши ОСББ, співвласники зберігають своє право на пільги і субсидії в повному обсязі. Як зберігають співвласники і своє право бути господарями у своєму будинку. Робити все можливе, щоб жилося там комфортно.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
329
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Якщо я сплатив єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування не повністю, можу отримати субсідію?
1
0
1 рік тому
Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо: у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії ..., і в цьому періоді: ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄВС) у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім військовослужбовців, а також осіб, стосовно яких наявна заборгованість роботодавця зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, або осіб, які відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).
0
0
1 рік тому