Соціальні технології змін: як залучити однодумців і поліпшити якість життя у громаді (вебінар 15.02.24 Модуль 2)

Дата публікації: 01.01.2024

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», канд. техн. наук, доцентка, розкрила тему «Соціальні технології змін: як залучити однодумців і поліпшити якість життя у громаді» (програма заходупрезентація, відеозапис). Спікерка зауважила, що теорія змін останнім часом використовується для планування та оцінки соціальних ініціатив та проєктів. Теорія змін розглядає причинно-наслідкові механізми досягнення соціальних результатів за допомогою вибраних дій. Завдяки застосуванню теорії змін соціальні ініціативи та проєкти стають більш обґрунтованими, а тому більш зрозумілими для інвесторів та виконавців.

Слухачі також дізналися, як перейти від ідеї до її втілення, де знайти однодумців та ознайомилися з техніками пошуку ідей. Серед них лекторка виділила фрірайтинг, який уможливлює вимкнути у собі внутрішнього критика та імпровізувати, висуваючи яскраві ідеї. Почули учасники й про ідентифікацію та аналіз зацікавлених сторін для визначення рівнів їхньої впливовості та зацікавленості у проєкті. Особливу увагу доповідачка зосередила на стратегії взаємодії із зацікавленими сторонами відповідно до їхньої ролі у проєкті, а також на структурі плану залучення зацікавлених сторін.

Свою розповідь пані Кадрія супроводжувала прикладами та рекомендаціями.

Присутні взяли активну участь в експерименті з виділення закономірностей. Результати експерименту продемонстрували учасникам, що іноді на проблему треба подивитися під іншим кутом зору, зробити крок назад, щоб зрозуміти, якими мають бути подальші дії для її розв’язання. Учасники відповідали на запитання та отримали домашнє завдання: спробувати скористатися для винайдення ідей методом «6–3–5».

Пані Олена з м. Нова Одеса поділилася знаннями: «Метод «6-3-5» є ефективним інструментом для генерації ідей в командній роботі. Основна ідея полягає в тому, що учасники групи працюють незалежно один від одного, генеруючи ідеї, які потім обговорюються». Далі учасниця заходу окреслила кроки, які можна виконати для правильного застосування цього методу. А також зазначила, що він дозволяє кожному учаснику висловити свої думки, тоді як обговорення зберігає колективний характер та сприяє відбору найкращих ідей.

А пані Олена з м. Харків зазначила: «Це важка справа – залучення зацікавлених осіб і генерування серйозних ідей. Дякуємо, що надали рекомендації, як краще це робити. Найближчим часом спробуємо застосувати на практиці».

Більше деталей у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=rihusNhd6VE&t=

Підсумковий контроль інформаційного матеріалу  -  пройти комп’ютерне тестування

ІНСТРУКЦІЯ ПРОХОДЖЕННЯ ТЕСТОВОГО ЗАВДАННЯ

ПОСИЛАННЯ НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ 1.13 MB

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
22
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0