Спільними зусиллями: принципи і досвід адвокації спільних інтересів ОСББ

Дата публікації: 01.03.2023

21 лютого 2023 року для представників ОСББ та місцевих громадських організацій у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» відбувся вебінар, під час якого учасники обговорили принципи і досвід адвокації спільних інтересів ОСББ.

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, сказав: «Сьогодні ми розглянемо питання, які виходять за межі інтересів одного ОСББ, адже тема стосується єднання вже на більш високому рівні – будинків, міст, областей».

Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ, розказала, що таке адвокація, про її цілі і для чого вона ОСББ: «Сьогодні йтиметься не про суд і адвокатів, бо адвокація – це діяльність із представництва та захисту інтересів. Її метою є не поширення інформації чи поглядів, а структурні зміни в суспільстві та захист прав». Учасники дізналися про стратегію та адвокатування та її етапи - вiд усвідомлення завдання та вироблення бажаного рішення, його внутрішнє узгодження, оприлюднення позиції, пошук союзників та формування і демонстрація масової підтримки, до публічного діалогу з іншою стороною та реалізація. А також обговорили тактику представництва інтересів органiзацiй спiввласникiв, починаючи з того, хто відслідковує та формулює постановку завдання, і закінчуючи тим, як оприлюднити позицію та продемонструвати масову підтримку. Спікерка навела приклади адвокування інтересів ОСББ, зокрема рішення про те, що пільги будуть виплачуватися у готівковій формі.

Загальний огляд актуальних питань:

- Що таке адвокація і для чого вона ОСББ.
- Представництво інтересів, заступництво, поборництво, лобіювання.

- Захист ОСББ своїх прав.

- Знати цілі: приклад – варіанти договорів з виконавцями комунальних послуг.
- Ризик втратити статус ОСББ як неприбуткової організації.
- Громадський сектор не означає анархію. 
- Розподіл повноважень.
- Освіта і просвіта, складання звітності ОСББ, збереження неприбуткового статусу.
- Інші

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, перегляньте відеозапис семінару у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=dzjbkSgD6ug 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Посилання на презентацію 2.53 MB

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
57
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0