У Слов’янську провели хакатон для налагодження ефективної комунікації ОМС зі співвласниками багатоквартирних будинків

Дата публікації: 17.02.2022

15 лютого у рамках проєкту «Добрі сусіди — одна країна» представники ОСББ, ОМС та управляючих компаній міста Слов’янськ взяли участь у хакатоні, під час якого вирішували питання ефективної комунікації.

Ірина Святкіна, головна спеціалістка УЖКГ Смілянської міської ВЦА, сказала: «Приємно бачити на цій зустрічі представників ОСББ та управляючих компаній. Майже рік в нашому місті впроваджується проєкт «Добрі сусіди – одна країна». На його платформі представники ОСББ мають змогу ближче ознайомитися з успішними практиками інших міст, обговорити свої пропозиції та бачення розвитку руху ОСББ».

Учасники домовились постійно підтримувати активність співвласників та задіяти наявні програми такої підтримки. Вивчили досвід плідної співпраці ОМС з ОСББ в Україні на прикладі Маріуполя та успішні кейси міст з органічним співіснуванням ОСББ та керуючих компаній. Обговорили підготовку рекомендацій з підвищення ефективності розвитку ОСББ, розробку плану взаємодії між ОСББ та керуючими компаніями із зазначенням переваг для кожної зі сторін.

Євген Флейшер, голова правління ОСББ «Шевченка, 24» зауважив: «Як новий голова правління вважаю, що ОСББ необхідно єднатися, бо разом легше вирішувати питання управління будинками, особливо невеликими. У моєму будинку 10 квартир, багато проблем накопичувалися роками, допомога міської програми стала би суттєвим важелем для нашого ОСББ».

Валентина Матірна, голова правління ОСББ «Локомотив», підкреслила: «Важливо мати інформаційну допомогу та фінансового консультанта в діяльності ОСББ».

А що далі? У березні-квітні круглий стіл об’єднає представниць і представників 

ОСББ і ОМС для вирішення актуальних питань міста.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
52
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0