Як співвласники разом можуть вплинути на умови проживання?

Дата публікації: 17.02.2022
Розпочата реформа житлово-комунального господарства України в 2015 році розширила права співвласників багатоквартирних будинків та надала можливість брати управління власним будинком у свої руки.
 
Жителі багатоквартирних будинків отримали право самостійно обирати одну з трьох форм управління передбачених Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», зокрема:
• створення ОСББ, що спонукає брати на себе відповідальність жителів власного будинку;
• залучення до управління будинком управителя, якого співвласники обирають самостійно, або у разі не прийняття рішення про форму управління, управителя на конкурсній основі призначає міська влада;
• самостійне управління багатоквартирним будинком, не створюючи ОСББ та не залучаючи управителя.
 
Для того, щоб співвласники багатоквартирних будинків змогли обрати для себе оптимальну форму управління, вони насамперед повинні бути зацікавлені в покращенні своїх житлових умов, зокрема, отриманні якісних послуг, прозорих розрахунків тощо.
 
Саме тому, перший крок – це ініціювання та проведення загальних зборів усіх мешканців квартир у будинку та публічне обговорення можливих варіантів щодо форм управління.
 
Другий крок – обрання оптимальної форми управління з запропонованих трьох. Це рішення приймається голосуванням співвласників багатоквартирного будинку.
 
Більше деталей ось тут

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
128
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0