Як визначити, наш будинок енергоефективний чи ні? Чи потрібно і доцільно впроваджувати якісь заходи з енергоефективності?

Дата публікації: 02.11.2022

Визначтеся, згідно з показаннями будинкового лічильника теплоти, з величиною зафіксованих витрат теплоти на опалення протягом будь-якого, а краще останнього опалювального періоду року (з часу початку до завершення опалювального періоду). Ознайомтеся з паспортом будинку і знайдіть у ньому величину опалювальної площі усього будинку. Розділіть величину витрат теплоти у кВт∙год за рік на величину опалювальної площі. Якщо ви отримали величину 75...85 для будинку від 4 до 9 поверхів, то ваш будинок можна вважати енергоефективним. Чим більше різниця між отриманою часткою від ділення і вказаним діапазоном чисел, тим енергоефективність будинку гірша. Якщо лічильник фіксує показання теплоти не у кВт∙год, а у Гкал, то необхідно число у Гкал помножити на 1162,7. Отримаєте результат у кВт∙год.

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
43
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Після встановлення склопакетів у метало пластикових рамах зявився грибок на відкосах вікна і газовий котел почав погано працювати – зявилась сажа у димоході. Чому?
1
0
1 рік тому
Склопакет у метало пластикових плетіннях має дуже малу повітропроникність для зовнішнього повітря. В той же час робота газового котла з негерметичною топкою навіть незначної потужності 10 кВт вимагає подачі для горіння в кімнату близько 13 м3 за годину повітря. Якщо об’єм вашої кухні невеликий ( наприклад при площі кухні 10 м2 її об’єм буде становити близько 28 м3), то при закритих вікнах для роботи котла недостатньо повітря. 2 години безперервної роботи котла взагалі забере із кухні усе наявне повітря. В результаті – робота котлі із значним хімічним недопалом, висока вірогідність попадання продуктів згорання в приміщення, підвищена вологість повітря у кухні. Тому і грибок на відкосах. Згвдно із нормативами повітрообмін в такій кухні навіть за умови непрацюючого котла повинен становити 1,5 обєми кухні за годину, тобто 1,5 * 28 = 42 м3 за год Плюс 13 м3 за годину – дуттьове повітря для роботи котла. Таким чином через вікно повинно надходити 42 м3 повітря за годину. При роботі котла обов’язково тримайте вікно відкритим на мікропровітрювання, або краще - на відкриту стулку. На дверях кухні повинен будет підріз від підлоги висотою до 10 см.
0
0
1 рік тому