Процедура скликання та проведення загальних зборів ОСББ

Дата публікації: 28.12.2021

Після перегляду цього ролика ви навряд чи скажете, що загальні збори в ОСББ “нереально провести”.

Проблема в тому, що ми не читаємо закони, кируємося лише чутками.

Насправді ж, чинне законодавство допускає прийняття рішень в два етапи: спершу - загальні збори, потім - письмове опитування.

Більше деталей у нашому сюжеті

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1815
Рейтинг
336
постів
178
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 4
Як часто потрібно проводити загальні збори ОСББ?
1
0
1 рік тому
Проведення загальних зборів - це процедура! В ній передбачені певні нескладні дії: Загальні збори ОСББ проводяться не рідше одного разу на рік. Правління, як виконавчий орган, приймає рішення про проведення загальних зборів на своєму засіданні, вирішує питання про дату, час, місце проведення та порядок денний. Правління уточнює реєстр співвласників вашого будинку ( інформація отримується з державного реєстру майнових прав). Не менше ніж за 14 днів повідомляєте усіх співвласників про дату, час і місце проведення загальних зборів. Повідомлення направляється на адресу власника квартири або нежитлового приміщення в письмовій формі і вручається кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). Загальні збори ОСББ відбуваються незалежно від кількості присутніх співвласників. Якщо в результаті проведення загальних зборів для прийняття рішення не було зібрано необхідної кількості голосів, "за" або "проти", проводиться письмове опитування співвласників, які не голосували на загальних зборах. Письмове опитування проводиться протягом 15 календарних днів з дати проведення загальних зборів. Після голосування, правління підраховує голоси та оприлюднює результати. Рішення загальних зборів є обов'язковим для всіх співвласників.
1
0
1 рік тому
Доброго дня. Якщо 1 власник у домі має більше 50% загальної площі - він що завжди буде приймати всі рішення ОСББ?
1
0
1 рік тому
Доброго дня. Кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить більш як 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник має один голос незалежно від кількості та площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.
0
0
1 рік тому