Четвертий модуль для ОМС: залучення вразливих груп населення до прийняття рішень щодо місцевого розвитку

Дата публікації: 24.04.2024

18 квітня відбувся завершальний навчальний вебінаростаннього четвертого модулю безкоштовної спеціальної професійної програми підвищення кваліфікації «Основи успішного залучення громадянського суспільства до вирішення завдань місцевого розвитку» в рамках проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія». Учасники – представники органів місцевого самоврядування (ОМС) та місцевих органів виконавчої влади семи областей України.

Захід розпочався з обговорення домашнього завдання попередньої теми «Конструктивна критика як складова діалогу між владою та громадськістю». Далі КадріяСафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», канд. техн. наук, доцентка, презентувала тему «Залучення вразливих груп населення до прийняття рішень щодо місцевого розвитку». Спікерка висвітлила зміни у кількісному та якісному складі населення України через війну, що призвело до збільшення кількості нових вразливих груп. Приділила увагу питанням адаптації та інтеграції ВПО у нових громадах через діалог та комунікації з ними для розвитку згуртованості на місцях. Лекторка розглянула бар'єри для залучення до партисипативноговрядування вразливих осіб та їхнє подолання. Пані Кадріярозповіла про міжнародний та український досвід залучення таких людей до партисипативного врядування. Бажаєте знати більше? До вашої уваги програма заходупрезентація та відеозапис.

Протягом усього вебінару учасники відповідали на питання, запитували самі, виконували практичні вправита ділилися досвідом. Пані Юлія з м. Чорноморськзазначила: «У нас є громадська рада, рада ветеранів, які активно надають свої пропозиції щодо покращення життя мешканців громади. А ще, створеноініціативну групу для заснування молодіжної ради. Працюємо над положенням про радника міського голови з питань ВПО».

Вітаємо усіх учасників із завершення програми та нагадуємо, щоб отримати сертифікати про підвищення кваліфікації треба успішно пройти тестування. Станьте рушійною силою вашої громади. Разом робитимемо все можливе для розвитку громад України!

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1773
Рейтинг
318
постів
39
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0