Добрі сусіди виховують енергоефективне покоління та сприяють розвитку руху ОСББ

Дата публікації: 30.11.2021

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту, наголосила на важливості формування активних власників житла та лідерів енергоефективності зі шкільної лави, розглянула особливості впроваджуваної ініціативи, яка має розмаїття завдань. «Ми розробили та розповсюдили кейси щодо кращих практик діяльності ОСББ, низку відеороликів: про цінності добросусідства, громадянської активності, для розвіювання міфів про ОСББ, навчальні ролики тощо. Ми оголошуємо низку різноманітних конкурсів. Важливим завданням є впровадження у ЗЗСО цільових міст освітніх програм з енергоефективності та житлово-комунального управління. Освітні курси та онлайн-платформа мають гриф Міністерства освіти і науки України, спрямовані на формування в дітей та молоді екологічних і енергозбережувальних компетентностей, а також на опанування учнями основ житлово-комунальної грамоти, у т. ч. і в ігровій формі», — підкреслила спікерка.

Руслан Тормосов, виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку» (ІМР), керівник ініціативи «Добрі сусіди – одна країна», що впроваджується за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», зазначив: «ІМР за рахунок впровадження «energyschool» є лідером шкільної освіти з енергоефективності, енергозбереження, житлово-комунального управління, створення ОСББ». 

Микола Лисенко, консультант з технічних питань ВБО «Інститут місцевого розвитку», у своїй презентації висвітлив структуру програми дистанційного навчання проєкту «Енергоефективні школи: нова генерація», ознайомив присутніх із процедурою реєстрації закладів освіти і самостійних учнів. Спікер також приділив увагу питанню, як грати у гру «Розумний будинок», де старшокласники створюють ОСББ, обирають голову правління, приймають спільні рішення з витрачання зароблених навчанням ігрових коштів для поліпшення технічного стану будинку та підвищення його енергоефективності, а також наведення ладу на прибудинковій території.

Ігор Романюк, спеціаліст з питань залучення громадськості, розповів про різні конкурси та заходи проєкту, зацікавив учасників можливістю вибороти поїздку у літній табір на узбережжі Азовського моря. 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
22
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0