Досвід реконструкції будівель на територіях, що зазнали руйнувань

Дата публікації: 09.09.2022

16 вересня відбудеться онлайн-семінар «Вітчизняний та міжнародний досвід реконструкції житлових і громадських будівель на територіях міст та населених пунктів, що зазнали руйнувань внаслідок бойових дій».

Багато населених пунктів України зазнали і продовжують зазнавати значних ушкоджень, а інколи і повного руйнування у зв'язку з бойовими діями. Унаслідок цього страждають мільйони наших співвітчизників, залишаючи свої помешкання і робочі місця та вимушено переміщуючись у сусідні регіони в пошуках тимчасового прихистку. Однак, це триватиме не завжди, і коли ситуація стане прогнозованою та/або контрольованою, люди почнуть масово повертатися, прагнучи до відновлення рідних домівок та улюблених місць роботи й дозвілля.

Під час вебінару презентують комунікаційну кампанію «Нове життя старої домівки», яка спрямована на відновлення житлового та громадського простору у містах, що зазнали руйнувань внаслідок бойових дій. Спiкери – керівник проєкту «Добрі сусіди – одна країна»  Руслан Тормосов, д-р екон. наук та консультанти ініціативи Володимир Скочко, спеціаліст з будівництва та урбаністики, д-р техн. наук, професор, та Олександр Шевченко, спеціаліст з дизайну, архітектури та просторового планування. Вони також розкажуть  про допомогу при розробці концепцій відновлення, реконструкції, переоснащення, реставрації та/або реорганізації внутрішнього простору житлових багатоквартирних та громадських будівель, а також прибудинкових територій, внутрішніх дворів, парків та інших місць громадського дозвілля.

Разом з експертами учасники обговорять упровадження цієї кампанії - вiд аналітики, інформування та збору даних, до підготовки концепцій відновлення та реконструкції житлових і громадських будівель та просторів, та розробки графічного каталога концепцій у форматі «було–стало–буде».

Попередній досвід відновлення України, а також відбудови Європи та Азії, дуже різноманітний і дає багато уроків, і може бути застосований у післявоєнному відродженні України. Тож поговоримо і про вітчизняний, і про міжнародний досвід реконструкції житлових і громадських будівель.

Реєстраційна форма: https://forms.gle/UwypdPHvPhdqjcPq6

Початок – о 10:00, підключення учасників – з 09:30 за посиланням, яке надійде після реєстрації. Запити про додаткову інформацію для ЗМІ можна надсилати на ел. адресу office@mdi.org.ua.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/vitciznyanii-ta-miznarodnii-dosvid-rekonstrukciyi-zitlovix-i-gromadskix-budivel-na-teritoriyax-mist-ta-naselenix-punktiv-shho-zaznali-ruinuvan-vnaslidok-boiovix-dii  

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
35
0
1
Рейтинг посту: 0
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0