Ефективна робота систем централізованого теплопостачання

Дата публікації: 31.10.2022

27 жовтня у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, управляючих компаній та бізнесу, відбувся вебінар про актуальнi виклики розвитку систем централізованого теплопостачання.  

Професор Анатолій Колієнко, фахівець у сфері теплогазопостачання, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, розповів про єдину систему генерації, транспортування і споживання тепла, наголоcивши: «Усе в нашому житті тісно пов’язано, споживачі тепла і його генератори, тобто компанії-постачальники, – не виняток. Це єдина система». Спікер презентував основні види втрат тепла в системі централізованого теплопостачання та способи скорочення витрат палива. Також учасники дізналися про відносини між теплопостачальними підприємствами та споживачами.

Приділили увагу і проблемам централізованих систем теплопостачання, серед яких учасники назвали невиконання погодного графіку підприємствами теплоенерго, низьку температуру теплоносія, «перегріви» та «недогріви», погані комунікаційні навички фахівців абонентських відділів. Пан Анатолій своєю чергою перерахував I труднощі, які виникають через дії або бездіяльність споживачів – неякісна підготовка до опалювального періоду, провітрювання для зменшення температури у помешканні замість встановлення радіаторних терморегуляторів та ін.

Пан Віктор з м. Вараш підкреслив: «Коли починаєш усвідомлювати, як працює система теплопостачання в цілому, то і розумієш, як треба ефективно постачати тепло до споживача. Але нашу вертикальну радянську систему не так просто модернізувати».

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті:  https://www.youtube.com/watch?v=s5-wyq7YQf0 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1745
Рейтинг
310
постів
30
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0