Ефективна робота систем централізованого теплопостачання

Дата публікації: 19.10.2022

27 жовтня відбудеться онлайн-семінар «Підвищення ефективності роботи систем централізованого теплопостачання – основний спосіб скорочення витрат палива в умовах нового опалювального періоду 2022/2023 рр.». Пiд час семінару експерти розкажуть про актуальні виклики у розвитку систем централізованого теплопостачання та проблемні питання для таких систем.

Запрошуємо до участі у семінарі представників профільних департаментів ОМС, ВЦА, державних органів влади, комунальних підприємств, управляючих компаній, приватного бізнесу.

Професор Анатолій Колієнко, фахівець у сфері теплогазопостачання, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, презентує основні статті втрат тепла в системі централізованого теплопостачання та способи скорочення витрат палива на етапі генерування тепла. Також учасники дізнаються про способи скорочення втрат тепла на етапі транспортування, та взаємовідносини між суб’єктами генерації і споживання тепла.

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті:  https://www.youtube.com/watch?v=s5-wyq7YQf0 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

 

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
25
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Деякі секції опалювального приладу залишаються холодними навіть після того, як до них надходить теплоносій і працює система опалення. Чому і що робити?
1
0
1 рік тому
Якщо деякі секції опалювального приладу (наприклад, радіатора) залишаються холодними, незважаючи на те, що система опалення працює і теплоносій надходить до них, можливо причиною є засмічення або повітря у радіаторі. Засмічення радіатора Перевірте, чи не забруднений радіатор зсередини. Якщо радіатор забруднений, то теплоносій не зможе вільно циркулювати через всі секції, тому деякі з них можуть залишатися холодними. Щоб виправити ситуацію, потрібно очистити радіатор від забруднень. Для цього можна скористатися спеціальними засобами або викликати фахівців. Повітря у радіаторі Ще однією причиною може бути повітря у радіаторі. Повітря може потрапляти до системи опалення під час її запуску або якщо з системою відбувались будь-які роботи, такі як заміна радіатора чи батареї. Повітря затримується в радіаторі, перешкоджаючи нормальному циркулюванню теплоносія і призводячи до того, що деякі секції радіатора залишаються холодними. Щоб видалити повітря з радіатора, потрібно відкрити спеціальний випускний ніпель на верхній частині радіатора (або на кожній секції радіатора, якщо він складається з декількох секцій) за допомогою ключа для спеціальних ніпелів. Потім відкрийте кран, що подає гарячу воду до системи опалення і дайте теплоносію пройти через радіатор. Повітря буде виділятися з радіатора.
0
0
1 рік тому