Головам правлінь ОСББ розповіли про комунікації і залучення коштів

Дата публікації: 01.10.2021

28 вересня у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» голови правлінь ОСББ Маріуполя, Бахмута, Рубіжного, Попасної, Полтави, Харкова, Лубен, та Ужгорода взяли участь у вебінарі «Внутрішні комунікації та зовнішні кошти: поради для успішних».

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту та модераторка подiї, презентувала основні поняття, пов’язані з інвестуванням, фандрайзингом та грантрайтингом; роз’яснила на прикладах різницю між інвестицією та грантом. Спікерка охарактеризувала урядові програми, які надають співфінансування для впровадження заходів із підвищення енергоефективності житла, навела переліки потенційних донорів та грантодавців, до яких можуть звертатися НУО, а також розповіла про грантові конкурси в рамках ініціативи «Добрі сусіди – одна країна», які будуть оголошені у жовтні-листопаді 2021 р.

Юлія Свєженцева, спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту, презентувала шляхи вирішення комунікативних проблем у діяльності ОСББ. Вона зауважила, що опитування голів правлінь ОСББ на семінарах у цільових містах проєкту дозволило визначити найбільш проблемні зовнішні і внутрішні сторони комунікації та  складні комунікативні ситуації в діяльності ОСББ.

«Без комунікації неможливо організувати ефективне управління будинком. Однак дуже часто у голів існують проблеми — мало інформаційних повідомлень, неефективні канали комунікацій, недоречний вибір часу, місця або форми комунікацій. Тому важливо навчити, як правильно формувати взаємодію як з мешканцями будинку, так і з місцевою владою», — зазначила Юлія Свєженцева.

Кадрія Cафіуліна пiдсумувала: «Запрошуємо всiх брати участь у наших наступних вебінарах, які, з-поміж іншого, стосуватимуться важливих для неурядових організацій, у тому числі і для ОСББ, питань підготовки якісних грантових заявок, формування бюджету проєкту, його імплементації та звітування за результатами. Бо ми часто-густо «вміємо готувати — не вміємо подавати». Цьому треба вчитися». 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
25
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0