Голови правлінь ОСББ обмінялися досвідом успіху

Дата публікації: 22.10.2021

20 жовтня у рамках навчальної кампанії для представників ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна» відбулася онлайн-конференція «ОСББ і їхні асоціації: теорія і практика успіху».

Під час заходу представники Мінрегіону України, ОСББ міст-учасників проєкту «Добрі сусіди — одна країна», асоціацій ОСББ, рад голів правлінь ОСББ, міської ради м. Маріуполя обговорили роль ОСББ в управлінні багатоквартирним житловим фондом і його розвитку, взаємодію органів місцевого самоврядування з ОСББ, а також декілька аспектів функціонування асоціацій ОСББ.

Світлана Старцева, заступник директора департаменту – начальник відділу формування та реалізації політики з житлових питань Мінрегіону України, розповіла: «Дуже приємно, що Схід України бере активну участь у створенні ОСББ та реформах, які сьогодні впроваджуються. Приємно слухати про консолідацію зусиль між ОМС та населенням країни. Зараз стан ЖКП вкрай критичний, державних коштів не вистачає на його покращення, тому будь-яка фінансова допомога є важливою і необхідною, треба брати участь у всіх можливих програмах. Мінрегіон дуже підтримує створення Асоціацій ОСББ, бо це дійсно важливо, адже це оптимізація витрат, залучення нових технологій, облік та автоматизація витрат, інформаційна, комунікаційна робота. Адже люди, створюючи ОСББ сподіваються на свою активну участь у покращенні свого житлового простору».

Сергій Марчук, директор департаменту з питань розвитку житлового фонду та ремонтів комунальної власності Маріупольської міської ради, зазначив: «Завдяки міській програмі підтримки в ОСББ активно проводяться внутрішні капітальні ремонти та благоустрій прибудинкових територій. У результаті командної роботи маріупольців і муніципалітету наше місто помітно змінюється. Двори стають затишними, а у будинках стає комфортніше мешкати».

На завершення конференції Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна», ознайомила присутніх зі способами організації прийняття спільних рішень в асоціації ОСББ та підходами до розподілу голосів членів асоціації. Своєю чергою Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, розповів про організацію роботи асоціації ОСББ, зокрема у розрізі фінансових потоків та утримання будинків.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
19
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0