Громади семи областей України братимуть участь у проєкті «Громада – влада: діалог, довіра, дія»

Дата публікації: 22.11.2023

22 листопада підписано дев’ятий меморандум про співпрацю між ВБО «Інститут місцевого розвитку», виконавцем грантової діяльності «Громада – влада: діалог, довіра, дія», яка реалізується за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», та містами Кіровоградської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Миколаївської та Донецької областей.

Метою меморандумів є консолідація зусиль, спрямованих на зміцнення взаємної довіри через інформаційне й інституційне забезпечення партисипативних процесів та експертну допомогу у розв’язанні місцевих проблем із застосуванням інструментів партисипації.

Під час зустрічей з бенефіціарами місцеві координатори розповіли про цілі та завдання проєкту, обговорили виклики, з якими стикаються громади у зв’язку з повномасштабним вторгненням, та потребу розширення взаємодії громадян і груп громадянського суспільства з органами місцевої влади.

Співпраця буде проходити за такими напрямами:

•    модернізація партисипативних інструментів для посилення демократичних процесів на місцевому рівні;

•    поліпшення діалогу між владою та громадськістю;

•    просування партисипативних інструментів у розробках політик та ефективному локальному прийнятті рішень.

«Зараз Покровська МВА активно працює над стратегією повоєнного відновлення громади і планує залучати мешканців до реалізації проєктів та роботи над розвитком Покровської МТГ. Щиро вдячні Інституту місцевого розвитку за надану можливість співпраці», – зазначив Сергій Добряк, начальник Покровської МВА.

Гуртуймося заради успіху українських громад!

****

Реалізація ініціативи стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Інститут місцевого розвитку реалізує проєкт «Громада – уряд: діалог, довіра, дія» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1815
Рейтинг
336
постів
54
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0