Концепції відновлення громадських просторів міст Біляївка та Вилкове

Дата публікації: 02.03.2023

1 березня для представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, управляючих компаній, бізнесу, ОСББ та громадських організацій команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» провела вебінар, під час якого представила концепції відновлення громадських просторів міст Біляївка та Вилкове Одеської області.

Руслан Тормосов, виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку», керівник проєкту «Добрі сусіди – одна країна», зазначив: «Нове життя старої домівки» – це комунікаційна кампанія проєкту «Добрі сусіди – одна країна», що передбачає поширення серед мешканців та органів місцевого самоврядування інформації про варіанти відновлення належних умов життя у населених пунктах, якi зазнали руйнувань внаслідок бойових дій. Зараз ми розробили та представляємо вам концепти відновлення публічних просторів. Але тут ще необхідною є подальша співпраця ініціативних груп з місцевою владою та донорами, які нададуть фінансову допомогу для реалізації тих ідей, які сьогодні будуть представлені».

Володимир Скочко, спеціаліст з будівництва та урбаністики, д-р техн. наук, професор, та Олександр Шевченко, спеціаліст з дизайну, архітектури та просторового планування, презентували концепції відновлення громадських просторів м. Біляївка – Парку Перемоги, набережної каналу р. Турунчук, місця масового відпочинку на вул. Костіна, алеї, що веде до меморіалу «Слава Героям», пам'ятника засновникам м. Біляївка – козакам Чорноморського козачого війська, та дитячого майданчика біля багатоквартирного будинку №3 на вул. Садовій.

Своєю чергою для м. Вилкове представили такі локації для потенцiйного відновлення – прибудинкова територія та захисне укриття на вул. Татарбунарського Повстання, 139, Центральний ринок.

Пан Володимир також надав рекомендований порядок виконання подальших передпроєктних, проєктних та будівельно-монтажних робіт для реалізації представлених концептуальних рішень.

Пані Надія з м. Біляївка говорить: «Гарні ідеї для нашого міста! Усе візьмемо до уваги в майбутньому за найменшої можливості їхньої перебудови, навіть якщо це здійснюватиметься частинами, враховуючи масштабність проєктів та фінансові видатки на їхню реалізацію. Зараз є велика потреба у фiнансовій допомозi для пiдтримки таких рішень у багатьох містах України».

Не були на вебінарі, але бажаєте знати про концепції відновлення громадських просторів міст Біляївка та Вилкове? Слідкуйте за новинами, скоро надішлемо посилання на відеозапис та презентацію, а поки реєструйтеся на наступні заходи:

10 березня: онлайн-презентація «Концепції відновлення благоустрою громадських просторів м. Марганець Дніпропетровської області та м. Чорноморськ Одеської області». Посилання на реєстраційну форму: https://forms.gle/D9AXqUn5 uLwojzM28

17 березня: онлайн-презентація «Концепції відновлення благоустрою громадських просторів міст Миколаїв та Харків». Посилання на реєстраційну форму: https://forms.gle/TtLRNZdw NFTmZC236

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
34
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0