Концепції відновлення громадських просторів міст Миколаїв, Харків та cела Сковородинівка Харківської області

Дата публікації: 21.03.2023

17 березня для представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, управляючих компаній, бізнесу, ОСББ та громадських організацій команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» провела онлайн-презентацію концепцій відновлення громадських просторів міст Миколаїв, Харків та cела Сковородинівка Харківської області.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди – одна країна», зазначила: «Війна зруйнувала частину наших домівок, завдала значної шкоди важливій інфраструктури України. Але вона не зламала українців та породила величезне бажання відновити нашу країну і зробити її ще кращою. «Нове життя старої домівки» – це комунікаційна кампанія проєкту «Добрі сусіди – одна країна», що передбачає поширення серед мешканців та ОМС інформації про варіанти відновлення належних умов життя у населених пунктах, якi зазнали руйнувань внаслідок бойових дій. Зараз ми розробили та представляємо вам концепти відновлення публічних просторів та житлових будинків. Багато часу цій роботі приділили не лише наші спеціалісти, а й ініціативні групи. Але це лише перший крок, далі справа за місцевою владою, а також донорами, які можуть надати фінансову допомогу для реалізації представлених ідей».

Володимир Скочко, спеціаліст з будівництва та урбаністики, д-р технiчних наук, професор, та Олександр Шевченко, спеціаліст з дизайну, архітектури та просторового планування, презентували концепції відновлення громадських просторів м. Миколаїв, серед яких центральний міський стадіон, легкоатлетичний манеж, Миколаївський ліцей ім. М. Аркаса, Миколаївськi ліцеї, громадські будівлі, гімназії, та будівля Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА). Для м. Харків представили такі локації для потенцiйного відновлення: будівля НДІ венерології та будівля пожежної частини на вул. Квіткинській, 25. Для с. Сковородинівка, Богодухівського району, Харківської областi розглянули варіанти відбудови Національного літературно-меморіального музею ім. Г. С. Сковороди.

При розробці концепцій відновлення акцент був на символах України – патріотичних кольорах прапора та гербі. Також експерти намагалися запропонувати варіанти відродження будівель, які би завжди нагадували про те, яку ціну українці сьогодні платять за незалежність та незламність. Пан Володимир надав рекомендований порядок виконання подальших передпроєктних, проєктних та будівельно-монтажних робіт для реалізації представлених концептуальних рішень.

Пані Євген з м. Миколаїв підкреслив: «Ворог мав на меті знищити культурну спадщину і робив та робить це масово. Гімназія в мiстi Миколаїв є культурною спадщиною. Справа в тому, що зараз в Україні заборонено змінювати зовнішній вигляд таких об’єктів, дозволена лише реставрація, відновлення. Хоча в інших країнах є можливість перебудови таких місць. Що стосується будівлі Миколаївської ОДА, то є рішення про знесення або демонтаж будівлі, вона в державній власності, але знаходиться в історичному центрі міста, поряд багато історичних архітектурних пам’яток, і тут треба проводити архітектурні конкурси на високому рівні».

Не були на вебінарі, але бажаєте знати про концепції відновлення громадських просторів Миколаїв, Харків та cела Сковородинівка Харківської області? Слідкуйте за новинами, скоро надішлемо посилання на відеозапис та презентацію, а поки реєструйтеся на заключну онлайн-конференцію проєкту «Добрі сусіди – одна країна»: https://forms.gle/EDSr6UFbD4D6zxFi8

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
61
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0