Мешканці Костянтинівки та Бахмута ознайомилися із концепціями креативного перетворення міст

Дата публікації: 23.12.2021

21 грудня 2021 р. для представників профільних підрозділів міських рад та ОСББ міст Костянтинівка та Бахмут проведено онлайн презентації «Концепції креативного перетворення міст».

Володимир Скочко, спеціаліст з урбаністики, висвітлив історичні та географічні особливості міст, розглянув їх архітектурні стилістики, запропонував арт-рішення для креативного перетворення локацій, які могли би змінитися відповідно до прийнятої стилістики. Серед локацій, що запропоновані до змін у Костянтинівці, зазначено чотири: дитячий садок №14, заклад загальної середньої освіти №1 по вулиці Європейська, 58 кінотеатр «Супутник» і міський палац культури та дозвілля. Вісім локацій у Бахмуті включають: 5-ти та 9-ти поверхові житлові будинки по вул. Ювілейній, міні-парк (сквер «Ювілейний»), пустка по вул. Ювілейній, паркани дитячих садків № 16 «Ромашка» (вул Ювілейна 10-А та №47 «Оленка» (вул Ювілейна,12), креативне перетворення яких має забезпечити позитивний настрій дітей та дорослих, створення 3D-малюнків на пішохідних тротуарах між зазначеними дитячими садками, сквер Визволителів Донбасу, фонтан по вул. О. Сибірцева, парк екстремальних розваг.

Кадрія Сафіуліна розповіла про конкурс на кращі арт-рішення, який проводиться в рамках ініціативи «Добрі сусіди - одна країна» серед жителів та НУО цільових міст під девізом «Місто арт-ідей – місто для людей». Усі бажаючі містяни можуть долучитися до креативного перетворення куточків своїх рідних місць, зробивши їх більш привабливими для мешканців та гостей.

Олена Щекодіна, начальник відділу інвестиційної та інноваційної діяльності Костянтинівської міської ради поставила запитання щодо відображення у концепції креативного перетворення локацій, що були запропоновані робочою групою: «Ми надавали пропозиції щодо перетворення таких локацій, які є місцями загального користування для мешканців. Зокрема, це автостанція, де завжди багато пасажирів, а також ринок, який також користується популярністю у відвідувачів. Чи будуть розглянуті ці локації як об’єкти для креативного перетворення?»

Вододимир Скочко відповів, що робота триває, тому ці локації та арт-рішення з їхнього перетворення будуть опрацьовані та внесені в електронний Каталог, що розробляється спеціалістами проєкту для м. Костянтинівка.

Ігор Горелов, заступник міського голови з питань ЖКГ м. Костянтинівка запропонував переглянути підхід до перевтілення  кінотеатру «Супутник»: «Треба зважити на наявність світлофору та пішохідного переходу навпроти кінотеатру. Реалізація запропонованого у Концепції  перетворення призведе до того, що перехожі спрямовуватимуть свою увагу лише на яскраву будівлю, що може збільшити аварійність на цій ділянці дороги. Тому можна було б зробити кінотеатр у більш старовинному стилі, передбачити обкладення колон камінням, ажурні перила балконів тощо».

Марина Юхно, начальник управління економічного розвитку Бахмутської міської ради запропонувала доопрацювати оформлення багатоповерхівок по вул. Ювілейній: «Мурал подобається, водночас хотілося би, щоб і будинок, що стоїть поруч, також був прикрашений, наприклад, щоб була загальна картина для двох цих будинків, коли є перехід частки картини на інший будинок. Щодо фонтану, то ідея також подобається. Арт-рішення цієї локації планується як місце, де можна посидіти, замислитися, проте це прохідне місце, і тому потрібне оформлення менш філософське і більш розважальне.  А ось зона скверу Визволителів Донбасу як раз може бути менш розважальною, а такою, де можна вшанувати пам'ять воїнів та вдатися до філософських роздумів».  

 

Добрі сусіди, не будьте байдужими, беріть участь у наших заходах, конкурсі та перемагайте. Пропонуйте ваші ідеї, ми із задоволенням їх розглянемо та підтримаємо кращі! Адже хто, як не ви, місцеві жителі, знаєте напевно, як саме мають виглядати ваші рідні міста.

 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого 

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
15
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0