Мешканців Краматорська, Дружківки та Слов’янська навчали зберiгати добросусідські відносини в багатоквартирних будинках

Дата публікації: 29.09.2021

20 та 21 вересня у Краматорську провели дводенний семінар, під час якого ментори проєкту «Добрі сусіди – одна країна» навчали представників ОСББ Краматорська, Дружківки та Слов’янська, як навести лад у будинку, зберігаючи добросусідські відносини і душевний спокій.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту, обговорила із присутніми методи і технології проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в ОСББ, допомогла розiбратися, як розпізнати та не стати жертвою маніпуляцiй. А також разом з головами правлінь ОСББ проговорили основи профілактики професійного вигорання та управління емоціями.

Надія Шолудько, голова правління ОСББ «Зелений гай», відзначила: «Семінар надав багато пізнавальної інформації та розумiння того, як налагоджувати спілкування з людьми в різних ситуаціях. Дуже інформативно, корисно, хороший обмін досвідом. Дякую за інструктаж та досвід».

Про соціальні технології встановлення порядку в ОСББ, те, як пробудити у співвласників любов до свого будинку, про конфлікти та способи управління ними,  онлайн-інструменти для взаємодії та комунікації, розповіла Юлія Свєженцева, спеціалістка з питань залучення громадськості. Учасники самостійно визначили і вказали на найбільш проблемні зовнішні і внутрішні комунікації, найскладніші комунікативні ситуації в діяльності ОСББ із зазначенням їхніх проявів, причин, наслідків та шляхів розв’язання.

Присутні брали активну участь у вправах, обговореннях тем та ставили багато запитань спікерам. А на завершення Валентина Жукова, голова правління ОСББ «Кристал», подякувала організаторам: «Особливо сподобалися психологічні тренінги. Побільше б таких семінарів, в яких дуже багато цікавого».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
15
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0