Мешканців Краматорська ознайомили із концепцією креативного перетворення міста

Дата публікації: 28.12.2021

22 грудня для представників профільних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та ЗМІ міста Краматорськ презентували концепцію креативного перетворення міста.

Володимир Скочко, спеціаліст з урбаністики, презентував історичні та географічні особливості міста, розглянув його архітектурну стилістику. Спікер зупинився на ідеях з перетворення ставка у парку «Ювілейний», парку біля бульвару «Краматорський», скверу імені Марії Приймаченко, мініпарковки по вулиці Паркова, 47, та пустки із занедбаною клумбою по вул. Івана Катеринича, 13.

Андрій Безсонний, заступник Краматорського міського голови, сказав: «На мою думку, важливо також розглянути арт-ідеї і технічні рішення, які можуть покращити благоустрій прибудинкових територій будинків, де створені ОСББ, адже проєкт «Добрі сусіди — одна країна» спрямований саме на добросусідство, яке досягається через згуртування співвласників у ОСББ».

Члени робочої групи вирішили додатково обрати кілька локацій, розташованих у різних районах міста: у мікрорайоні Лазурний — двір біля будинку 38 по вул. Хабаровській, центральній частині міста — двір будинків по вул. Академічній, 51 та вул. Івана Катеринича, 13, двір будинків по вул. Парковій, 93, 95 та на б-рі Краматорському, 24, у Старому місті — двір між будинками по вул. Лікарняній, 67 та Дмитра Мазура, 102. Учасники також запропонували пофарбувати у різноманітні кольори будинки, розташовані на непарному боці вул. Паркової — від будинка №1 до перехрестя з вул. Стуса, де розташований будинок №21 по вул. Парковій.

Кадрія Сафіуліна розповіла про конкурс на кращу арт-ідею, який проводитиметься серед жителів та НУО під девізом «Місто арт-ідей – місто для людей», щоб усі охочі містяни могли взяти участь у створенні електронного каталогу, долучившись таким чином до перевтілення своїх рідних місць.

 

Команда проєкту «Добрі сусіди — одна країна» із задоволенням розглядає усі пропозиції місцевих жителів та запрошує громади пілотних міст проєкту долучатися до міського благоустрою.

 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
29
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0