Мешканцям Станиці Луганської та Слов'янська презентували концепції креативного перетворення їхніх міст

Дата публікації: 30.11.2021

Володимир Скочко, спеціаліст з урбаністики, презентував концепції креативного перетворення двох населених пунктів, висвітливши їхні історичні та географічні особливості, та розглянув наявні архітектурні стилі. Спікер запропонував арт-рішення для креативного перетворення запропонованих локацій Станиці Луганської -  паркові прогулянкові зони, спортивні майданчики, стела на автовокзалі, яку пропонується прикрасити фігурою ділової людини, що поспішає кудись їхати. Основна ідея — звернути увагу людей на плинність часу.

Пан Володимир представив ідеї перетворень у Слов’янську. Спікер запропонував арт-рішення для креативного перетворення обраних локацій: «Це концепція не на 35 локацій, які ви запропонували. Ми взяли кілька прикладів, які здалися нам найбільш цікавими. Вислухаємо ваші зауваження і за необхідності доопрацюємо». Основна локація – Соборна площа, яка отримала нову оболонку для сцени. Також запропоновано облаштування фонтану, як концентратора уваги жителів та гостей міста.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості, розповіла про конкурс на кращу арт-ідею, який проводитиметься серед жителів та НУО цільових міст під девізом «Місто арт-ідей – місто для людей», щоб усі охочі могли долучитися до трансформації куточків свого населеного пункту, зробивши його більш привабливим для мешканців та гостей. Конкурс стартує вже 1 грудня цього року.

Руслан Тормосов, виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку», керівник проєкту «Добрі сусіди – одна країна», зауважив: «Прошу членів робочої групи додати коментарі до запропонованої концепції. Напишіть, чи обрана локація вас влаштовує, чи потрібно доопрацювати арт-рішення. Упродовж 2 тижнів можна буде вносити зміни. Можемо організувати нараду для обговорення ваших коментарів».

Наприкінці заходу у Станиці Луганській Сергій Ісаєв, перший заступник керівника МВЦА, запропонував: «Члени робочої групи впродовж двох тижнів нададуть коментарі та пропозиції до концепції, та обговорять арт- і технічне рішення щодо парку, а також перетворення стели з годинником на автостанції по вулиці Лєрмонтова із застосуванням елементів українського колориту. А паркову зону доцільно перетворити на зону для активного спорту, у т. ч. зі створенням велодоріжок. Ми дякуємо вам за підтримку і розуміння».

Олександр Корчма, завідувач сектору енергоменеджменту та енергоефективності управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської МВЦА, запропонував провести додатково зустріч з консультантами проєкту та робочою групою. «Будемо збиратися хоч кожного дня, місто готове до спілкування», — зауважив він.

Михайло Філіппов, член робочої групи міста Словянськ, додав: «Дуже сподобалася реконструкція Соборної площі, взагалі всі локації виконані в одному стилі, але є запитання. Наприклад, сусідні міста розвивають велосипедну iнфраструктуру і роблять єдині велодоріжки по місту. Ви передбачаєте в концепції такі рішення: наприклад, велодоріжка з центру до курорту або до Лісового парку?» Володимир Скочко зауважив, що потрібно отримати відповідні дані щодо локацій для улаштування велодоріжок, аби дати відповідь на це запитання.

Тож слідкуйте за новинами, далі у нас багато цікавої роботи, зустрічі, обговорення, презентації та цікаві конкурси.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
9
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0