Мешканцям Торецька презентували креативнi перетворення мiського простору

Дата публікації: 27.01.2022

25 січня у рамках реалізації проєкту «Добрі сусіди – одна країна» у Торецьку відбулася презентація концепції  креативного перетворення міста. У заході взяла участь робоча група з питань креативного перетворення у складі представників ОСББ та працівника профільного підрозділу Торецької міської ВЦА.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості, презентувала історичні та географічні особливості міста, розглянула архітектурну специфіку його благоустрою, а також запропоновану архітектурну стилістику креативного перетворення. Запропонованi рiшення мають абстракціонізм у графічних зображеннях та структуралізм малих архітектурних форм. Спікерка розповіла про конкурс на кращу арт-ідею, який проводиться з 1 грудня минулого року  серед жителів та НУО під девізом «Місто арт-ідей – місто для людей». Пропозиція арт-ідеї від м. Торецьк стосувалася перетворення пішохідної доріжки біля будинку ОСББ по вул. Лісна, де є потреба висадити більше кущів  біля доріжки з обох боків.  

Олександр Шевченко, дизайнер проєкту, представив арт-рішення для креативного перетворення семи локацій, які мають змінитися відповідно до прийнятої стилістики. Це галявина по вул. 50 років Жовтня, 34, відновлення пішохідної доріжки по вул. Лісна, 6, реконструкція площі з фонтаном та перетворення однієї з будівель шахти «Центральна», палац культури «Україна» та парк. Найбільше сподобалося учасникам зустрічі креативне перетворення палацу культури «Україна».

Тетяна Кузнєцова, представниця ОСББ по вул. Лісна, 6, запропонувала: «Було б дуже добре встановити на площі з фонтаном композицію «Я люблю Торецьк», як це робиться у багатьох містах. Ось наш колега, Іван Руденко, сказав, що в їхньому селищі Нью Йорк є такий арт-об’єкт. Крім того, буквально навпроти площі з фонтаном стоїть розбита будівля колишнього виконкому, яка постраждала  в результаті прямого попадання. Хотілося би щось з нею зробити, бо повз цієї будівлі щодня проходять наші діти».

Базуючись на розроблених та узгоджених із робочими групами цільових міст концепціях креативного перетворення, спеціалісти ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» підготують електронні каталоги арт- та технічних рішень із перетворення обраних локацій. За потреби, фахівці зможуть оцінити орієнтовну вартість того чи іншого арт-проекту. Цільові міста отримають можливість включати ці концепції до своїх стратегій, виділяти, за можливістю, кошти з місцевого бюджету, звертатися до Фонду регіонального розвитку, інших державних фондів та донорських організацій, щоб реалізувати арт-ідеї, які матимуть найбільшу підтримку жителів.

Маєте унікальні задуми? Тоді діліться та беріть участь у конкурсах - https://bit.ly/3tG3Bc4

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
26
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0