ОГС формують партисипативні процеси на місцевому, регіональному та національному рівнях

Дата публікації: 19.06.2024

12 червня у рамках ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» відбулася онлайн-конференція про роль організацій громадянського суспільства (ОГС) в партисипації на місцевому, регіональному та національному рівнях. Учасники – активні громадяни, представники ОГС, органів місцевого самоврядування (ОМС), військових адміністрацій Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської та Харківської областей.

Під час зустрічі Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ВБО «Інститут місцевого розвитку», розповів про інституційну спроможність ОГС як запоруку системних змін на рівні будинку, вулиці, громади, області та країни (презентація). Вікторія Коломієць, членкиня ГО «Рада ОСББ Київської області», поговорила з учасниками про роль ОГС у відновленні України та поділилася досвідом місцевих організацій Київської області (презентація). Юлія Сабатюк, голова наглядової ради ДУ «Фонд енергоефективності», розкрила питання енергетичної безпеки, описавши, як ОГС змінили політику держави у сфері енергоефективності (презентація)

Також відбулося жваве обговорення впливу ОГС на формування запиту на зміни у громадах

Пані Олена з м. Бахмут відзначила: «Дякую, що ділитесь досвідом! Партисипація є важливою складовою міцної держави! Також тема енергоефективності, особливо в тих умовах, в яких знаходиться зараз Україна, є надзвичайно важливою, а економити означає зменшити кількість блекаутів! Працюємо далі, ГО – це місточок до нової та сучасної України!»

Не були на конференції, але бажаєте знати все про роль ОГС у партисипативних процесах? Тоді матеріали конференції вам у поміч:

Запрошуємо охочих долучитися до інших зустрічей, консультацій та презентацій. Слідкуйте за новинами та використовуйте можливості партисипації у вашій громаді.

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1815
Рейтинг
336
постів
41
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0