Організації громадянського суспільства розпочали вивчення питань інституційної спроможності

Дата публікації: 26.01.2024

23 січня в рамках ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» відбувся безкоштовний вебінар, що продовжує програму навчання «Основи формування інституційної спроможності організацій громадянського суспільства для успішної партисипації на місцевому рівні». Учасники — представники організацій громадянського суспільства (ОГС), внутрішньо переміщені особи, співвласники багатоквартирних будинків та ін.

На початку заходу підбили підсумки попереднього вебінару та презентували домашнє завдання – чітко сформувати місії своїх організацій. Далі Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ВБО «Інститут місцевого розвитку», консультант проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія», розкрив першу частину теми «Інституційна спроможність, структура і стійкість організацій громадянського суспільства» (програма заходупрезентаціявідеозапис). Лектор навів визначення інституційної спроможності — здатності організації виконувати свою місію (функції та завдання). Також ознайомив присутніх з рівнями та основними складовими організаційного потенціалу, наводячи приклади. Пан Дмитро розповів про фінансові, людські ресурси та їхню взаємозамінність та запропонував присутнім проаналізувати все викладене й обмінятися практиками. 

Завдяки інтерактивному компоненту онлайн-зустрічі учасники мали можливість долучитися до жвавої дискусії, відповісти на запитання щодо труднощів, з якими стикалися та поділитися власним досвідом. Пані Олена з м. Синельникове написала в чаті: «Розчарування траплялися. Ми організовували ГО для людей з інвалідністю, але не знайшли активних людей, які мали би бажання працювати. Тому вимушені були закрити ГО». Пан Віктор з м. Близнюки зазначив: «За членські внески ми орендували приміщення, де створили благодійну «барахолку», щоб заробляли кошти на свою діяльність. У нас дуже багато і благодійних проєктів, грантів, виграних конкурсів; заробляли на збиранні вторинної сировини, на реалізації речей, які надавало нам населення. У нас є люди, які беруть активну участь в діяльності організації, і є «попутники», які сплачують внески й епізодично співпрацюють з нами. Що стосується звітів, то постійно друкуємо їх в газеті (квартальні, піврічні й річні), також на сторінці Facebook».

Не забудьте 6 лютого приєднатися до другого вебінару на тему «Інституційна спроможність, структура і стійкість організацій громадянського суспільства». Реєстраційна форма: https://forms.gle/LecVQDz24mw2nA8f7 (тільки для тих, хто до 15 січня заповнив анкету для участі у програмі).

Долучайтеся до наших зустрічей, станьте рушійною силою вашої громади, а також отримайте сертифікати про підвищення кваліфікації. Разом робитимемо усе можливе для розвитку громад України.

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1771
Рейтинг
317
постів
47
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0