ОСББ під час війни: практичні рекомендації

Дата публікації: 10.08.2022

Для сприяння ефективному функціонуванню ОСББ в умовах воєнного періоду команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» 9 серпня провела онлайн-семінар «Робота ОСББ в умовах воєнного стану. Загальний огляд актуальних питань».

Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ ініціативи «Добрі сусіди — одна країна», зазначила, що на жаль, умови воєнного часу перервали проєкт, але не зупинили його. Тому саме зараз проводяться оновлені заходи для розвитку культури добросусідства, укріплення партнерства між міськими радами, ОСББ, громадськими органiзацiями та іншими інституціями громадянського суспільства та громадянами в нових умовах.

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, розповiв про питання правового режиму воєнного стану, наголосивши на розширенні повноважень військового командування та закликав не сперечатися з вiйськовими, але в той же час знати свої права та належно виконувати обов’язки. Окремо експерт наголосив на повноваженнях органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Упродовж зустрічі учасники дізналися про те, як організувати роботу управління ОСББ: приймати спільні рішення, як бути із працівникам та комунікувати зі співвласниками, тримаючи баланс між громадянськими почуттями і посадовими повноваженнями. Учасники отримали практичні поради, як ОСББ вести себе відповідально в умовах воєнного стану  та як має діяти правління ОСББ, будинок якого перебуває на окупованій території. Спікер також наголосив на відповідальності за колаборацію. А ще підказав учасникам, що вони завжди можуть нагадати міським головам, що зараз найважливіше – це безпека громадян, тому вони мають повне право вимагати переспрямування бюджетних коштiв на забезпечення захисту населення від наслідків воєнного дiй.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/robota-osbb-v-umovax-vojennogo-stanu-zagalnii-oglyad-aktualnix-pitan  

@admin
@admin
+1775
Рейтинг
319
постів
50
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0