Основні правила використання скрапленого газу у побуті

Дата публікації: 22.08.2022

Представники ОСББ, місцевих громадських органiзацiй та співвласники багатоквартирних будинків 18 серпня взяли участь у вебінарi «Скраплений газ як альтернатива природному газу. Основні правила використання» у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна».

Анатолій Колієнко, фахівець у сфері теплогазопостачання, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, професор, зазначив: «Будинки схожі на людей, адже і ті, і інші вимагають енергії для того, щоб функціонувати. Будинку, як і організму людини, теж байдуже, з яких енергоносіїв отримувати цю енергію, хоча одному потрібно 300 ккал, а іншому тільки 100 ккал. Важливо лише знати, які способи забезпечення енергетичних потреб існують, і обрати найбільш ефективні саме для вашого будинку. Тож давайте про це і поговоримо».  Упродовж вебiнару спікер розповів про основні правила використання скрапленого газу, а також про його склад та характеристики. Учасники обговорили, як визначити необхідну кількість газу, чи можна його використовувати як паливо для опалення помешкань. Особливу увагу під час зустрічі приділили основним правилам безпеки при його використанні.

Спікер також зосередився на тому, як перевести газові прилади на скраплений газ. Андрій з м. Запоріжжя запропонував перелік додаткових матеріалів, які варто підготувати спікеру, та подякував: «Який набір матеріалів треба придбати на 1 квартиру для переходу на скраплений газ? Пам'ятка переходу на скраплений газ. Пам'ятка при експлуатації плити при використанні скрапленого газу. Дуже дякую, було корисно, з нетерпінням чекаю на презентацію». Пан Анатолій відповів: «А нічого не потрібно купувати, загляньте у свою шухляду та знайдіть там набір форсунок (сопел), які вам продавали разом із плитою, там їх 16 штук. А якщо не знайдете їх, то беріть мою презентацію, де я вказав діаметри і біжіть на базар та купуйте їх та ключ, за допомогою якого ви зможете викрутити старе сопло і вкрутити нове. Але краще щоб такі роботи проводив фахівець під час технічного обслуговування газопроводів, адже вони є газонебезпечними. Ще додам, що під час війни вам вистачить 1-2 пальників, переведених на скраплений газ, а решту просто не включати. І пам’ятки ми звісно підготуємо, дякую за підказку.»

Розуміємо, що пересічним громадянам без технічної освіти досить не легко одразу зорієнтуватися у викладеному матеріалі і все запам’ятати, саме тому не забувайте слідкувати за нашими новинами.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію:  https://osbb-ok.org.ua/posts/pidgotovka-budinku-do-opalyuvalnogo-periodu-poradi 

 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
39
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0