Особливості отримання першої житлової субсидії

Дата публікації: 20.10.2022

18 жовтня у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» відбувся вебінар про те, як отримати першу житлову субсидію та якi особливостi її призначення органами Пенсійного фонду України.

Антон Левицький, старший спеціаліст з соцзахисту ВБО «Інститут місцевого розвитку», відзначив: «Ми слідкуємо за ситуацією навколо передачі прав надання субсидій до ПФУ, і, як тільки будуть новини, ми підготуємо окремий семінар з цього приводу. А сьогодні поговоримо про те, що зараз є на офіційних джерелах». Учасники розглянули, хто може претендувати на призначення житлової субсидії, та перелік документів, які подаються заявниками при зверненні до уповноважених органів. Зокрема змінилася сама заява про призначення та надання житлової субсидії, яка стала більшою та включає відомості про комунальні послуги - перелік послуг, особовий рахунок, назву надавача тощо.

Учасники ознайомилися з особливостями призначення субсидій в умовах воєнного стану та винятковими ситуаціями. Поговорили також про те, що змінилося у зв'язку з передачею повноважень щодо надання субсидій до ПФУ, тонкощі порядку перевірки відомостей про одержувачів та терміни, на які призначається житлова субсидія. Разом з паном Антоном учасники на прикладах розібрали, як визначається частка доходу для оплати комунальних послуг, та за яких обставин субсидія може бути припинена.

Експерт говорив i про зміни, якi стосуються саме ОСББ: «Конкретно зараз ще механізму не створено, але ОСББ має зареєструватися на сайті ПФУ та надати інформацію про тарифи, розмір внесків, тоді його мешканці матимуть можливість отримати субсидії. Усе ще у стані розробки. ПФУ дещо спрощено дивився на механізм надання субсидій, а зараз зіштовхнувся з багатьма проблемами. Сподіваюся, що до січня 2023 року, як і обіцяли, усі моменти доопрацюють».

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті: https://osbb-ok.org.ua/posts/yak-otrimati-zitlovu-subsidiyu-yakshho-shhe-ne-zvertalisya-priznacennya-subsidii-organami-pfu 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
19
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0