Команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» провела підсумкову онлайн-конференцію

Дата публікації: 24.03.2023

21 березня для представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, управляючих компаній, бізнесу, ОСББ та громадських організацій команда  проєкту «Добрі сусіди – одна країна» провела підсумкову онлайн-конференцію.

Світлана Старцева, начальниця управління житлової політики та благоустрою Мінінфраструктури, підкреслила: «Проєкт «Добрі сусіди – одна країна» – актуальний, змістовний і цікавий - навчання для ОСББ та органiв мiсцевого самоврядування, інформування і поради для мешканців з енергоефективності та економії енергоресурсів, ефективного спілкування та комунікацій, конкурси для дітей та дорослих. Такі ініціативи, як «Добрі сусіди – одна країна», сьогодні дуже потрібні Україні!»

Руслан Тормосов, керівник проєкту «Добрі сусіди – одна країна», виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку», презентував здобутки проєкту і виклики, з якими довелося працювати після початку повномасштабного вторгнення. Здавалося, що такі проєкти не на часі, але команда вірила в українські ОСББ, некомерційні організації, місцеву владу, і тому знайшла ті точки впливу, які мали допомогти всім «добрим сусідам» у цей важкий час. Після початку повномасштабної війни проєкт розширився на терени Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Харківської областей.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди – одна країна», резюмувала результати інформаційно-комунікаційної кампанії, головною метою якої було сприяння добросусідству та громадянській активності в умовах воєнних дій і післявоєнного відновлення міст через використання потенціалу сусідських спільнот ОСББ у громадах.

Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ, розказала про навчальну кампанію, проведену проєктом для ОСББ та органів місцевого самоврядування.  Тематика вебінарів стосувалася того, як пройти найскладніший опалювальний сезон, поєднати зусилля влади і громади та ОСББ, діяти у прифронтовій зоні та тилу, розвивати навички стресостійкості та взаємовиручки, зберегти тепло в будинках. Для тих, хто потребує соцзахисту, експерти надали підказки, як, куди, по що звертатися. Для зручності користувачів розробили бот-консультант, за допомогою якого можна було знайти потрібну інформацію та отримати індивідуальні консультації.

Юлія Свєженцева, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди – одна країна», пiдвела пiдсумки медіакампанії з актуалізації цінностей. Розроблені відеоролики та постери соціальної реклами закарбували у громадській свідомості цінності добросусідства, взаємної допомоги, гуртування, небайдужості та активної життєвої позиції. У 2022 році в соціальній рекламі проєкту цінності були вже представлені у контексті війни та післявоєнної відбудови країни.

Володимир Скочко, спеціаліст з будівництва та урбаністики,  розповів про  комунікаційну кампанію «Нове життя старої домівки», що проводилася для залучення містян до прийняття рішень з відновлення житлових та громадських просторів. Найбільш активними учасниками кампанії стали представники міст Харків, Миколаїв, Марганець Дніпропетровської області та Біляївка, Вилкове і Чорноморськ, що на Одещині.

Команда  проєкту підвела підсумки проведених конкурсiв для соціальних, екологічних та патріотичних ініціатив. Загалом було підтримано 25 заявок учасників, що сприяло залученню понад 1500 учасникiв та проведенню 57 ініціативних заходів.

За час реалізації проєкту учасники долучилися до 50 навчальних та комунікаційних онлайн-заходів, а експерти пiдготували 52 відеоролики з виступами та 53 текстові аналітичні матеріали. Було надано понад 250 адресних онлайн-консультацій.

Двісті шістдесят вісім шкіл та 3655 учнів стали учасниками освітнього компоненту з житлово-комунальної грамоти. Сто чотири проведені публічні заходи з більше ніж 3000 учасниками сприяли підвищенню згуртованості населення для спільного вирішення міських проблем, зокрема спричинених війною.

Олексій Стебель, заступник начальника Покровської міської військової адміністрації, сказав: «Ви надихаєте, спонукаєте людей змінювати світ навколо себе на краще. І хоча деяких міст-учасників проєкту вже майже не існує, результати вашої діяльності не знищити ворогу, не розбомбити, адже вони у серцях, у розумі наших людей. Вони вийдуть зі сховищ, повернуться з евакуації, і ми відтворимо наші міста, як їх і навчили».

Оксана Горова, керівниця громадської організації «РЕСУРНИЙ ЦЕНТР – ЕПІЦЕНТР ЗМІН» з мiста Павлоград вiдзначила особливість проєкту та
онлайн-платформу, де розміщуються відео вебінарів та матеріали, що дало можливість навчатися попри відключення світла, ракетні обстріли, блекаути. «Маємо надію на продовження проєкту в майбутньому і залучення ресурсних центрів до участі в ньому», – додала пані Оксана. 

Учасники, які під сирени і тривоги у прифронтових містах підключалися до вебінарів, брали участь у заходах, проявляли ініціативу і зацікавленість, справдi неймовiрнi. «Вдячні всім, ви дійсно незламні й активні, ви – герої нашого часу! Разом ми супер dream team, яка на своєму «фронті» наближує перемогу нашої України!» - пiдсумовує команда  проєкту «Добрі сусіди – одна країна».

Отже, до нових зустрічей, добрі сусіди!

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, перегляньте  сюжет: https://youtu.be/aV_KlLN90aE

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
76
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0