Правила використання індивідуальних джерел теплоти на твердому паливі

Дата публікації: 30.08.2022

Представники ОСББ, місцевих громадських організацій та співвласники багатоквартирних будинків 25 серпня взяли участь у вебінарi «Індивідуальні джерела теплоти на твердому паливі. Основні правила влаштування і експлуатації» у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна».

Анатолій Колієнко, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, професор, зазначив: «Скільки енергії втрачається, стільки й потрібно її підвести. Тож однозначно цей опалювальний період легше буде пережити тим, у кого утеплений будинок, хто економно споживає тепло, воду. Тому важливо поговити про ризики цього опалювального періоду і способи їхнього подолання». Спікер розпочав свою презентацію з актуальних викликів експлуатації і утримання житлових будинків, втрат теплоти, енергії у них. Упродовж вебiнару учасники почули й про особливості роботи джерел енергії на твердому паливі та його характеристики. Присутні також дізналися про пристрої для спалювання твердого палива, а також правила експлуатації печей і котлів.

Пані Юлія з м. Харків запитала: «В нашому утепленому будинку 105 квартир, наші мешканці не планують виїжджати, але розуміють, що, можливо, не буде тепла. Як краще пережити опалювальний період? Може, спробувати комплексний підхід або організувати у підвалі місця обігріву?»  Пан Анатолій відповів: «Дійсно, при обмеженому постачанні газу, електроенергії краще організувати спеціальні пункти обігріву для мешканців у підвалах. На цокольному поверсі є продухи, вікна, треба їх відкривати і таким чином забезпечити вентиляцію. Якщо для обігріву буде обрана піч, то слід віддати перевагу малоінерційній печі з конвективними вертикальними потоками,  яка забезпечить обігрівання підвалу і можливість приготування їжі».

Вкінці спікер обговорив з учасниками довгострокові, середньострокові та короткострокові проекти, серед яких: зменшення температури теплоносіїв і температури внутрішнього повітря в приміщеннях з тимчасовим і періодичним перебуванням людей; реконструкція індивідуальних теплових пунктів з метою оптимізації схеми підключення теплообмінників гарячого водопостачання, автоматичного регулювання температури гарячої води, встановлення регуляторів витрат води на потреби опалення; а також встановлення утилізаторів теплоти витяжного вентиляційного повітря в механічних системах вентиляції.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/individualni-dzerela-teploti-na-tverdomu-palivi-osnovni-pravila-oblastuvannya-i-ekspluataciyi

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
18
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0