Представникам ОСББ та ОМС розказали про перевірки в обʼєднаннях

Дата публікації: 11.02.2022

10 лютого у рамках проєкту «Добрі сусіди — одна країна» представники ОСББ та ОМС дiзнавалися про перевірки в ОСББ та аспекти поводження з органами державного нагляду й контролю.

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, та Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна», пояснили учасникам поняття статусу ОСББ, як основи стабільної роботи об'єднання та спокою правління. Разом з учасниками розглянули питання балансу повноважень органів нагляду й контролю, що робити і чого не робити правлінню. А ще обговорили деталі внутрішнього контролю і звітності. Розказали й про знання і обізнаність, належний бухоблік, діловодство і номенклатуру, негосподарюючий статус, кошторис і цільове фінансування, прийняття спільних рішень і правничу допомога.

Людмила Кириченко, голова правління ОСББ «Злагода» з м. Краматорськ, відзначила: «Багато деталей, на які треба звертати увагу у діяльності голові правління ОСББ. Не могла зрозуміти різницю між матеріальним заохоченням та заробітною платнею, а тут Дмитро Левицький сам зачепив це питання! Тепер доповім правлінню, бо ми дискутували на цю тему, були навіть справжні «знавці». Моя позиція була спочатку правильною, а тепер ще й обґрунтована».

Катерина Приходько, бухгалтер ОСББ «Вікторія – 2018» з м. Бахмут, прокоментувала: «Тему для покрокового спілкування з контролюючими органами застосовуватиму у себе в роботі. Спасибі за роз'яснення, як спілкуватися із представниками військкомату, та особлива подяка за приклади, наведені з особистого досвіду».

Теж хочете бути грамотними у питаннях розвитку ОСББ? Стежте за нашими новинами та не пропускайте цікаві заходи.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
39
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0