Представників Дружківки ознайомили з концепцією креативного перетворення міста

Дата публікації: 03.02.2022

2 лютого представникам профільних підрозділів міської ради, громадських організацій та ОСББ Дружківки презентували концепцію креативного перетворення міста.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ініціативи «Добрі сусіди – одна країна», висвітлила історичні та географічні особливості міста, розглянула його архітектурну специфіку: конструктивізм 20-30-х років і сталінський ампір 40-50-х років минулого сторіччя. Навела приклади пропонованої стилістики: хайтек, деконструктивізм та метаболізм з елементами органічної архітектури. Особливу увагу спікерка приділила конкурсу на кращу арт-ідею та підкреслила, що вже було подано 9 ідей, одна з яких з м. Дружківка: «За проміжними підсумками конкурсу проєкту переможцем від Дружківки став Данило Тимченко, ГФОГП «Зоопатруль», який запропонував чудову ідею облаштування території для вигулу та дресирування собак. Він зробив ілюстрацію території, ми розглянули цю пропозицію і впевнилися, що, дійсно, вона класна».

Олександр Шевченко, дизайнер, запропонував рішення для перетворення шести локацій, які мають змінитися відповідно до прийнятої стилістики: вул. Козацька, вул. Космонавтів, 6, Зелений будинок, площа Молодіжна, парк кам'яних скульптур та парк «Молодий».

Учасники презентацiї вподобали ідеї перетворення площі Молодіжної та Зеленого будинку. Ганна Бузова, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дружківської міської ради, відмітила: «Найбільше сподобався Зелений будинок. Я вражена, ідея з перетворення захоплює. Чудові кольори, будинок виглядає гарно. Дуже потребує змін і площа Молодіжна. Побажання – обіграти ідею так, щоб можна було збиратися на свята, поставити сцену, аби була можливість використати площу багатофункціонально».

Своїми думками поділилася Ганна Павленко, архітекторка: «Усе сподобалося, але площа Молодіжна – дуже велика, краще використати її всю, ми можемо надіслати фото з квадрокоптера для доопрацювання проєкту. На алеї Космонавтів – з нашого боку пропозиція використати у проєкті для мощення бетон або гранітну плитку, що сприятиме формуванню культури інклюзії. Бо бруківкою пересуватися людям з інвалідністю незручно. Парк Молодий – народна назва об'єкта. Це природна територія, хотілося би залишити максимально природні матеріали, дерев'яні настили, гранітний відсів». Пані Ганну запевнили, що у парку планується створення екозони з мінімальним втручанням у природу.

На основі розроблених та узгоджених з робочими групами концепцій креативного перетворення спеціалісти ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» підготують електронні каталоги арт- та технічних рішень з перетворення обраних локацій. За потреби фахівці зможуть оцінити орієнтовну вартість того чи іншого арт-проєкту. Міста отримають можливість включати ці концепції до своїх стратегій, виділяти кошти з місцевого бюджету чи звертатися до Фонду регіонального розвитку та інших державних фондів і донорських організацій, щоб реалізувати арт-ідеї, які матимуть найбільшу підтримку жителів.

Команда проєкту «Добрі сусіди — одна країна» із задоволенням розглядає усі пропозиції місцевих жителів, запрошує громади пілотних міст проєкту долучатися до міського благоустрою та брати участь у конкурсах.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
24
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0