Представників ОСББ та ОМС навчали обліку і звітності в ОСББ

Дата публікації: 24.01.2022

20 січня у рамках проєкту «Добрі сусіди — одна країна» представники ОСББ, профільних відділів ОМС та громадських організацій опрацьовували першу частину спецтеми обліку і звітності в ОСББ: мінімум, який треба знати правлінню.
Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, та Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна», розповіли про фінансову та податкову звітність в ОСББ. А також про статус ОСББ в Україні, оподаткування, вимоги до обліку, «три стовпи» бухобліку, а саме: рахунок 48, визнання доходів за витратами та кошторис. Обговорили організацію бухобліку: хто відповідальний, веде його та як потрібно це робити, наказ про облікову політику. Розглянули i приклади журналів обліку господарських операцій, оборотно-сальдової відомості та як трансформувати облік у звітність.

Пищалка Олена з м. Краматорськ, ОСББ «Север», зазначила: «Дякую за цікаву та корисну інформацію. Добре розповіли про облікову політику. Обов'язково перегляну у себе, чи правильно все ведемо».

Представник ОСББ "Комфорт" з м. Старобільськ поділився: «Нещодавно змінився бухгалтер, тому ваша інформація саме на часі. Маємо надію, що новий бухгалтер не буде припускатися старих помилок».
Стежте за нашими новинами, долучайтеся до онлайн-заходів та отримуйте найактуальнішу інформацію, яка допоможе налагодити добросусідські відносини та працювати ОСББ більш ефективно. Та вже 27 січня наші ментори розкриють другу частину цієї ж спецтеми. Цікаво? Тоді реєструйтеся вже зараз: https://bit.ly/3FQ9OEO

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
32
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 1
Хто голосує на установчих та загальних зборах від імені неприватизованих квартир?
0
0
1 рік тому