Представникiв ОСББ та профільних відділів ОМС навчали основам функціонування обʼєднань

Дата публікації: 23.11.2021

11 листопада у Києві відбувся онлайн-семінар «Знову про основи» для представників ОСББ та профільних відділів ОМС міст проєкту «Добрі сусіди — одна країна» - Бахмута, Краматорська, Попасної, Станицi Луганської, Рубіжного, Сєвєродонецька, Сватового, Старобільська, Лисичанська, Костянтинівки, Торецька та Слов’янська. А також активу ОСББ інших населених пунктів: Валкiв, Родинського, Одеси, Новомосковська, Чернігова, Черкас, Полтави, Добропілля, Києва, Пшеничного та Соснового.

Під час заходу учасники дізналися про правовий статус ОСББ в Україні та порядок створення ОСББ. Вікторія Погорєлова,  старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна», ознайомила присутніх з правовим статусом ОСББ в Україні та порядком створення обʼєднань. Спікерка приділила особливу увагу питанням базових умов і обмежень, принципів послідовності створення ОСББ, практичному алгоритму проведення установчих зборів ОСББ і «контрольним точкам» цього заходу, підрахунку голосів, вимогам до документів, статуту, ініціативним групам, визначенню кола співвласників, повідомленням про збори, нотаріальному посвідченню підписів.

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, висвітлив основні поняття, пов’язані з ОСББ в Україні: об'єднання cпіввласників, загальні питання створення ОСББ, податковий статус ОСББ, статутна діяльність ОСББ, питання господарської діяльності, різниця між господарською діяльністю і самозабезпеченням, договори в ОСББ, органи управління ОСББ, компетенція загальних зборів, ревізійна комісія.

Ігор Лігус з міста Сєвєродонецьк, написав у чаті: «Велика подяка Дмитру Левицькому за змістовну доповідь: як завжди доречно та зрозуміло. Хоча я голова правління вже 5 років, кожен раз для себе відкриваю щось нове. [Дмитро] дуже досвідчений юрист та профі в ОСББ».

На завершення заходу Галина Клименко з міста Рубіжне поділилася враженнями: «Шановні Вікторіє, Дмитре, Тетяно [координаторка навчальних програм], весь колектив проєкту, щиро вам вдячні за корисну та необхідну інформацію, за знання, за спілкування!»

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:
Facebook
Instagram
Youtube
Telegram-каналі

***
Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
31
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0