Представників ОСББ та профільних відділів ОМС навчали самозабезпеченню

Дата публікації: 30.11.2021

Під час заходу учасники дізналися про ОСББ, як модель територіальної громади, у т. ч. про логіку бюджетування та спільне прийняття рішень. Вікторія Погорєлова,  старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна», наголосила, що «вертикальна» модель управління суспільством відходить у минуле в усьому світі, і на заміну їй приходять самоорганізація та горизонтальні зв’язки. Спікерка зауважила, що Україна переходить на стратегічне планування - на сьогодні в кожній області є стратегія розвитку територіальної громади.

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, продовжив: «Провівши паралелі між ОСББ та домогосподарством, зараз вам буде легше сприйняти ту інформацію, яку ми зараз розглянемо». Спікер розповів про статус ОСББ, способи забезпечення потреб співвласників в ОСББ, поширені приклади самозабезпечення.

Вікторія Погорєлова запитала учасникiв щодо впровадження програм розвитку ТГ. Інформація про стан підготовки цих стратегічних документів різнилася: «Програма є, затверджена у 2020 р. до 2027 року», — написала Олена Рязанцева з Сєвєродонецької міської  ВЦА. «На грудневу сесію виносять на прийняття та затвердження Програму «Стратегія розвитку Первомайської міської територіальної громади до 2027 року», а попередня була до 2020 року, і оце ледь створили нову», — поділилася Ірина Ляхович з Первомайська.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
16
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0