Представників ОСББ та профільних відділів ОМС вчили активізувати співвласників для управління своїм будинком

Дата публікації: 19.10.2021

13 жовтня відбувся онлайн-семінар «Як активізувати участь співвласників в управлінні своїм будинком» для 39 представників ОСББ та профільних відділів ОМС цільових міст проєкту «Добрі сусіди – одна країна», а також представників ОСББ Києва, Родинського, та Чугуєва. 

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка проєкту з питань залучення громадськості, та Юлія Свєженцева, спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту, презентували, як подолати байдужість співвласників в ОСББ та та розповіли про методи залучення інвестиційних та грантових коштів. Юлія Свєженцева приділила особливу увагу причинам, що обумовлюють незацікавленість співвласників у розв’язанні проблем спільної власності, в управлінні нею та надала загальні рекомендації, як зацікавити людей.

Кадрія Сафіуліна висвітлила основні поняття, пов’язані з інвестуванням, фандрайзингом та грантрайтингом. А також роз’яснила на прикладах різницю між інвестицією та грантом, детально розглянула концепцію проєкту, спрямованого на вирішення соціальної проблеми або задоволення суспільної потреби, та проаналізувала загальну мету, цілі, результати та логіку впровадження проєкту. «Під час проведення семінарів у вересні та жовтні цього року та спілкуючись з головами правлінь та активом ОСББ, старшими по будинках  міст 2-ї групи, ми запитували про найгостріші проблеми, які вони вбачають у своїй роботі. Виявилося, що це не проблеми з інженерними комунікаціями або дахом, не необхідність збільшення внесків і навіть не відносини з монополістами. Найбільша проблема — це байдужість співвласників, їхнє небажання брати участь в управлінні своїм будинком. Саме тому ми і проводимо цей вебінар. Ми висвітлимо соціальні технології активізації участі співвласників в управлінні житлом, а також  розглянемо економічні можливості ОСББ залучити зовнішні кошти для впровадження енергоефективних заходів та інших проєктів, що дозволить не лише поліпшити технічний стан будинку, але й зацікавити співвласників цими проєктами».

Наступні теми тренінгів із грантрайтингу будуть присвячені підготовці якісних заявок на грантові конкурси, формуванню бюджету проєкту, імплементації і звітуванню за грантовими проєктами.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
19
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0