Представників ОСББ вчили працювати з боржниками

Дата публікації: 14.12.2021

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, розкрив питання судової практики щодо орендарів, держави, юридичних осіб, міфу про "багатих" співвласникiв, а також розвінчав поширені міфи, які стосуються сплати внесків і позовної роботи в ОСББ. Серед найбільш популярних - через три роки борги повинні списати, та про те, що у неприватизованої квартири немає власника. Серед інших - що перед ОСББ заборгував орендар, а не власник, чи моє приміщення не входить до ОСББ. А також такі: я тут не живу чи цим не користуюся — тож платити не буду, на неповнолітніх не можна подати до суду чи зі смертю боржника помирають борги. Учасники також обговорили міфи про те, що після продажу квартири борги не можна стягнути, чи якщо власник невідомий, то у квартири немає власника, та багато інших. Пан Дмитро також відповів на низку запитань учасників.  

Олександр Литкін, голова правління ОСББ "Уют" та "Ніка" зi Старобільська, наголосив: «Дякуємо Вам щиро за цей об'єм і якість інформації, яку сьогодні отримали. Якби її мати під рукою декілька років тому, набагато легше було би працювати».

Присутні підкреслили, що тепер будуть сміливо боротися з неплатниками «за буквою» закону, позиватися, а також використовувати інші варіанти впливу: пропонувати субсидію чи користуватися судовою практикою. Та запам’ятали, що навіть наступні спадкоємці будуть сплачувати борги, бо неможливо уникнути сплати затверджених внесків, а повнолітні члени сім’ї теж відповідають за утримання будинку. Учасники також дiзналися, що діти спiввласникiв, які стали повнолітніми і мають роботу, будуть сплачувати борги за місцем прописки. А також, що можливо заявити про борг померлого, що недоліки в рішеннях ОСББ призводять до судових витрат, та поняття "членства" в ОСББ.

І це лише частина інформації, яку отримали учасники під час семінару. Цікаво та хочете дізнатися більше? Тоді стежте за нашими новинами та не пропускайте онлайн-заходи.

 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
25
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0