Представників ОСББ вчили прийомам роботи з неплатниками

Дата публікації: 20.12.2021

Попередні заходи за цією темою вже приносять свої позитивні плоди. Так, Наталія Шум, представниця ОСББ "ЗАТИШОК 22 Ж.В" з м. Жовті Води, зазначила: «Послухала вже другий вебінар. Матеріали використовую з п'ятниці до сьогоднішнього дня при зустрічах з місцевою владою. Зараз допомагаю мешканцям гуртожитку – доводжу, що влада зобов'язана сплачувати внески за неприватизовані квартири».

Сніжана Матковська з Попасної поділилася: «Сподіваюся до суду не дійдемо. Створили ОСББ у середині листопада. З 1 грудня оплата вже йде до ОСББ. Як ви рекомендували, буквально вчора розпочала листування з колишніми боржниками, і вже є позитивний результат – сплата. Причина боргів була банальна – жінка-власниця квартири була з іншого міста і не знала номери рахунку, куди платити. Так вона накопичила борг 8000 грн у керуючій компанії». 

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, розкрив питання юридичних основ невідворотності виконання спільно прийнятих рішень, а також категорій неплатників та прийомів роботи з ними, базуючись на законодавствi. Пан Дмитро розповів про послідовність застосування позасудових заходів та ефективність їхнього застосування.

Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ проєкту «Добрі сусіди — одна країна», разом з учасниками обговорила портрет співвласника багатоквартирного будинку, та надала нове завдання – згрупувати усіх неплатників у своїх будинках у категорії, та розпочати з ними роботу, відповідно до наданих під час семінару рекомендацій . 
Не забувайте стежити за нашими новинами та не пропускайте онлайн-заходи, після яких боржників у ваших ОСББ з кожним разом стане менше, а сплат за утримання будинків більше. 

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

 

 

@admin
@admin
+1763
Рейтинг
316
постів
24
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0