Природний газ: безпека і економія

Дата публікації: 15.08.2022

Керівництво та актив ОСББ, співвласники багатоквартирних будинків та представники місцевих ГО 11 серпня взяли участь у вебінарi «Заходи зі скорочення витрат природного газу у побуті» у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна». Під час заходу учасники дізналися, як ефективно використовувати газове обладнання у квартирі та будинку.

Анатолій Колієнко, фахівець у сфері теплогазопостачання, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, професор, наголосив на дефіциті природного газу і важливості його економного використання. Упродовж вебiнару спікер розповів учасникам про ключові технiчнi характеристики природного газу – основного виду палива в житлових будинках, що використовується для приготування їжі та гарячої води. Експерти презентували основні характеристики побутових газових приладів - газових плит, побутових котлiв і водонагрівачів. Учасники обговорили вимоги до експлуатації приладів, чинники впливу на ефективність їхньої роботи - тиск і склад газу, умови відведення продуктів згорання тощо. А ще розглянули заходи зі скорочення витрат природного газу у побуті, серед яких найбільш важливими є дотримання вимог до величини тиску газу перед газовим приладом та ефективність виконання правил з експлуатації і обслуговування таких приладів.

Спікер особливу увагу звернув на регулювання тиску газу перед газовим приладом та показав відео, як це зробити в домашніх умовах в період технічного обслуговування газового побутового обладнання. Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ ініціативи «Добрі сусіди — одна країна» та голова правління ОСББ «Мотор» у м. Київ, в будинку якої співвласники використовують газові прилади, зазначила: «Звісно, голови правлінь ОСББ не можуть це все зробити в кожній із квартир будинку, де працюють, але здатні запросити профільних спеціалістів у свої власні квартири і запропонувати це зробити іншим мешканцям. Так, це буде коштувати певних грошей, але ж набагато ціннішим є наше здоров’я, яке ніяк не придбаєш. Більше того, тепер ми знаємо, що можемо вимагати від спеціалістів-операторів ГРМ, коли вони приходять обслуговувати наші газові прилади».

 

На звершення заходу учасники мали змогу отримати відповіді на численні запитання, подякувати спікеру та навіть запропонувати теми наступних вебінарів, як, зокрема, зробила Лариса Біла, голова правління ОСББ "ГЕРОЇВ 23" з м. Дніпро: «Дякую за співпрацю. Дуже було багато цікавої інформації. Чи можна підготувати семінар з питань вентиляції у будинку і рекуперації?».

 Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/yak-pidgotuvati-budinok-i-iogo-inzenerni-sistemi-do-opalyuvalnogo-periodu-v-umovax-obmezenix-vitrat-paliva-v-generatorax-centralizovanix-sistem-teplopostacannya-1 

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
33
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0