Призначення нових субсидій органами Пенсiйного фонду

Дата публікації: 10.11.2022

8 листопада у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників ОСББ та місцевих громадських організацій відбувся вебінар про нові умови надання субсидій органами Пенсійного фонду України.

Антон Левицький, старший спеціаліст з соцзахисту ВБО «Інститут місцевого розвитку», відзначив: «ПФУ зараз сконцентрував свою увагу на вивченні поняття субсидій і як їх надавати, як збирати інформацію від домогосподарств та ОСББ». Експерт зазначив, що тема досить нова, оскільки відповідні зміни до законодавства внесли нещодавно, та  розповів, які документи подаються для отримання субсидії, хто має право на їхнє отримання, та що враховується у складі домогосподарства при їхньому призначенні. Пан Антон також презентував актуальні зміни, що відбулися у зв'язку з передачею відповідних повноважень до ПФУ, сконцентрувавшись на Постанові КМУ від 16 вересня 2022 р. №1041, та разом з учасниками розглянув особливості складання акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. Пiд час вебінару учасники говорили про порядок перевірки відомостей про одержувачів та терміни, на які призначається житлова субсидія. Разом з експртом на прикладах розібрали, як визначаються відсотки обов'язкового платежу та за яких обставин субсидія може бути припинена.

Пані Людмила з м. Дніпро поцiкавилась: «У п'ятиповерховому будинку в під’їздах немає батарей. Опалення централізоване. Чи додається площа місць загального користування до площі розрахунку плати за опалення кожній квартирі?». Спікер відповів, що відновлення опалення під’їздів – це вимога Закону і обов'язок співвласників будинку. Відсутність опалення веде до погіршення умов утримання будинку. Разом з тим, для малозабезпечених сімей передбачено надання субсидій у тому числі і на опалення МЗК, тому субсидію нададуть. Для більш детальних роз’яснень треба звертатися до підприємства, яке надає послуги теплопостачання, або у наш чатбот, де спеціалісти нададуть кваліфіковану відповідь.

Як отримати житлову субсидію, якщо ще не зверталися. Призначення субсидій ПФУ - https://osbb-ok.org.ua/posts/yak-otrimati-zitlovu-subsidiyu-yakshho-shhe-ne-zvertalisya-priznacennya-subsidii-pfu    

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
34
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0