Психологічна допомога та адаптація ВПО

Дата публікації: 23.09.2022

29 вересня відбудеться онлайн-семінар, направлений на психологічну підтримку осіб, які постраждали від бойових дій, зокрема внутрішньо переміщених осіб. Під час вебінару ви дізнаєтесь, як проявляються психологічні травми війни і чим можна допомогти, не будучи психологом; як подолати установку на утриманство та психологію жертви.

Через війну в Україні багато людей були вимушені залишити свої домівки та змінити місце проживання. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) з’явилися у багатьох громадах нашої держави та поза її межами. Процес адаптації ВПО до нових умов та інтеграції у нове соціальне середовище має вкрай важливе значення та потребує психологічної допомоги.

Спікерки – старші спеціалістки з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди – одна країна» – Кадрія Сафіуліна та Юлія Свєженцева,  розкажуть про сприяння швидкій адаптації ВПО до нових умов та інтеграції у нове соціальне середовище, та розглянуть, як стати корисним у новому оточенні. Поговорять i про те, як посилити спроможність та компетентності щодо працевлаштування, започаткувати новий бізнес, індивідуальне підприємництво або тимчасовий підробіток на новому місці. І, звісно, учасники отримають прості та дієві поради від експерток, які зараз самі перебувають у статусі ВПО.

Запрошуємо до участі у семінарі керівництво та актив ОСББ, співвласників багатоквартирних будинків, представників місцевих ГО та інші зацікавлені сторони.

Реєстраційна форма: https://forms.gle/RJjUjt7rC3biXytV6 

Початок – о 15:00, підключення учасників – з 14:30 за посиланням, яке надійде після реєстрації. Запити про додаткову інформацію для ЗМІ можна надсилати на ел. адресу office@mdi.org.ua.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/psixologicna-pidtrimka-osib-yaki-postrazdali-vid-boiovix-dii-zokrema-vnutrisnyo-peremishhenix-osib 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

 

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
75
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Шо робити коли голова ОСББ творить свавілля, нехтує думкою мешканців будинку, самостійно приймає рішення про закупівлю інвентарю?
0
0
1 рік тому
У такій ситуації потрібно діяти наступним чином: Звернутися до голови ОСББ з вимогою пояснення їх дій та вимоги дотримання прав та законів, які регулюють діяльність ОСББ. Варто звернути увагу на те, що рішення, що приймаються, повинні відповідати інтересам всіх мешканців будинку. Якщо звернення до голови ОСББ не дало результатів, то можна звернутися до органів місцевого самоврядування або до органів державного нагляду та контролю за діяльністю ОСББ з претензією на порушення прав та законів. Також можна зібрати підписи мешканців будинку щодо незадоволення діями голови ОСББ та вимоги до зміни керівництва ОСББ.
0
0
1 рік тому